Pujada al Bartolo

Pujada al Bartolo

Ruta: Pujada al Bartolo

Distància: 6,5 km

Desnivell:
 320 m

Participants: Salva i Jesús.

Sendera que naix darrere de la Bartola

 

El punt d’inici el fem des del centre d’interpretació la Bartola. Darrere del centre trobem una sendera que desembocarà en una pista de terra on girarem a l’esquerra.

Només passarem el barranc de la Parreta arribarem a la pista del Desert de les Palmes on l’agafarem per a continuar pujant.Abans d’arribar al coll de la mola ens desviarem a la dreta pel camí del mas d’Huguet.

Passem de llarg el mas d’Huguet i continuant pel mateix camí arribarem a la pista del Bartolo.

Seguim pujant i arribem a la serra del Desert on girarem primer a l’esquerra per a veure la creu del Bartolo i després tornarem per anar al Bartolo i veure l’ermita de Sant Miquel, punt més alt del desert (727 m).

Vistes des del Bartolo

La primera comunitat de les Carmelites estava formada per tres monjos, un d’ells era el germà Bartolomé, el qual, es va retirar a viure com anacoreta durant diversos anys en una cavitat situada prop del cim del Montsoriu. 

Ermita de Sant Miquel


Tornem cap a la pista del Bartolo en direcció al camí del mas d’Huguet i en arribar a una bifurcació del camí girem a l’esquerra en direcció al centre d’interpretació.
En 1751, el pare Vicent de la Concepció va construir l’ermita de Sant Miquel i va nomenar la muntanya Bartolo en homenatge al religiós carmelita. Font: Leyendas y tradiciones de Castellón

 

Baixant ens trobem una sendera que ens portaria a la porteria alta però nosaltres continuem cap a baix per a terminar la ruta d’avui.

 

Bartolo: Ruta Aniverari

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *