Pic Espadà

Pic Espadà

Ruta: Pic Espadà

Distància: 11 km

Desnivell: 440 m

Participants:  Salva i Jesús.

El punt d’Inici el fem al pàrquing de la Nevera d’Algimia. Agafarem la pista d’Espadà i ens dirigirem cap al serral d’Íbola. 

Nevera d’Algimia

Mentre arribem al barranc d’aigües negres enseguida podem gaudir de les vistes. Caminem per la pista fins trobar a mà dreta un molló que ens indica la baixada al barranc d’aigües negres. 

Una vegada arribem al barranc ens dirigirem a ma esquerra pujant pel barranc en direcció a la font de la Parra. La senda ens porta fins a una pista d’Almedijar. Una vegada arribem girarem a la esquerra que ens portarà a la font de la parra. 

Seguim per la pista fins trobar l’encreuament amb la pista d’Espadà. Girem en aquest punt a la dreta seguint per la d’Almedijar. 

Vistes cap al Penyagolosa

Després de caminar per aquesta pista arribarem al coll d’Aín, on es troba l’encreuament amb la pista que puja en direcció al Pic Espadà. La llarga pujada és fa agradable gràcies al paissatge que ens envolta.  

Quan s’acaba la pista comença una senda que en poc temps ens puja fins a la cresta d’Espadà a on girarem a la dreta per pujar al Pic Espadà.
Arribem al cim, simplement és espectacular, podem albirar tota la provincia de Castelló. Després d’un descans en el cim tornem per el mateix camí pel que hem pujat al cim.

Anem per la cresta fins arribar al vèrtex geodèsic de l’Espadà, alt de la Torreta o la Pastora. És un bon moment per a gaudir del nostre cafenet.

La Pastora

Tornem a la sendera i continuem amb el descens cap a la nevera. La pendent del descens és prou important. Durant el descens ens desvíem per a veure els Castanyers. 

Pic Espadà: Ruta Aín – Pic Espadà

Tornem a la mateixa senda que ens ha dut als castanyers i continuem descendint fins que finalment arribem a la nevera d’Espadà o d’Algimia d’Almonacid. 
La nevera es troba a pocs metres de l’aparcament a on hem deixat el cotxe.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *