Orpesa – Tossal Redó

Orpesa – Tossal Redó

Ruta: Orpesa – Tossal de Redó

Distància: 8 km

Desnivell: 350 m

Participants:  Salva i Jesús.

 

Epunt d’inici el fem des del cementiri d’Oropesa. Travessem l’autopista per un doble túnel i seguim el camí que es troba a la vorera de l’autopista fins trobar-nos al següent túnel, el qual serà el que agafarem a la tornada de la ruta.

Roca Vermella

Una vegada arribem ens dirigim fins a la base de la Roca-vermella. Durant la forta pujada cap a la roca ens trobem roques de gran tamany.

Una vegada ens trobem a la base de la roca, ens dirigirem cap a la dreta seguint una sendera senyalitzada per mig d’uns mollons.

Les vistes cap al Mediterrani i la pendent que veiem sota nostre són cada vegada més espectaculars.  Voltegem la roca vermella i per un canal pugem ajudats en un parell de vegades amb cadenes. 

Barranc de pujada

Mentre pugem ens crida l’atenció una cova. que es troba a la nostra esquerra. Deixem la nostra ruta per dirigir-nos a la cova. 

Mentre anem podem gaudir de les magnífiques vistes cap a Orpesa, la ribera de Cabanes i el litoral de Benicàsim i Castelló.

Una vegada tornem a la ruta continuem pujant i envoltant la rocalla. És molt recomanable tindre el track ja que en molts moments no trobem les marques verdes o els mollons identificatius de la ruta.

El meu company moven les roques

Anem grimpant per les roques fins a aconseguir el cim del Racó del Punxó. Dalt anem travessant la lloma rocosa dirigint-nos cap al vèrtex geodèsic de la Serra.

Parem una estoneta per a descansar mentres observem la panoràmica que es pot gaudir des del vèrtex geodèsic.

Continuem per la senda que ens portarà fins a la caseta de vigilància que hi ha sobre el Tossal Redó.

És mol fàcil divisar-la des del vèrtex. En la caseta pararem i esmorçarem. Comencem el descens seguint la senda del Roser fins que es converteix en pista. 

Tornem a la ruta i continuem descendint fins arribar a una gran finca. Anem en direcció a la carretera N-340. 

Abans d’arribar trobem una sendera a la esquerra, es fa molt recomanable tindre el track per a no passar-nos de llarg.

Continuant paral·lels a la carretera per l’esquerra arribarem al pas per el que hem vingut, podem continuar i agafar el següent o creuar l’autovia per aquest túnel. 

Nosaltres dexidim creuar-lo i canviar el camí pel que hem vingut. Continuem fins trobar-nos al cementiri per acabar la ruta.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *