Vilavella – Pic font de cabres

Vilavella – Pic font de cabres

Ruta: Vilavella – Font de cabres
Distància:  9,5 Km

Desnivell: 580 m

Participants: Salva i Jesús

Castell de Vilavella

El punt d’inici es troba en una esplanada amunt del col·legi just al costat del castell de Vilavella de l’època musulmana.

La ruta comença pujant per un camí asfaltat amb una forta pendent que més endavant serà formigonat.

fonteta d’Oliver

Arribem a un punt que el formigonat es termina i accedim a una pista de terra. A pocs metres ens trobem la fonteta d’Oliver. 
Anem pujant fins arribar a un encreuament a on prenem la senda de l’esquerra. 
La senda continua tenint una forta pendent, menys mal que les vistes són magnífiques, i comencem a crestejar passant per restes de refugis i de trinxeres de la guerra civil.

Ens trobem unes senyalitzacions amb creus blanques pintades en les roques que ens indiquen el camí per a trobar la creu de ferro.
Una vegada arribem a la creu de ferro podem gaudir de la panoràmica tant a l’interior com del litoral castellonenc. Al voltant de la creu es troben moltes trinxeres de la guerra civil.

Trinxeres
Trinxeres

Encara es troba l’inscripció de X,Y,Z que va ser un sistema de fortificació de la Guerra Civil (informació: wikipedia).

Seguim la nostra ruta en direcció cap al pic de font de Cabres. Abans arribem al coll de Bledar. 
Açí ens trobem una senyalitazació amb diferents camins per arribar al cim. 
Podem agafar el de la dreta i envoltar-lo amb una pujada suau o bé agafar el de l’esquerra amb una pujada més pronunciada amb cordes que ens podem ajudar. Agafem el de l’esquerra.

Vistes des del pic

Durant la pujada tenim a la dreta els puntals de rocalla de la falla a on fàcilment diferenciem les capes de roca blanca de la de rodeno.  

Arribem al pic de font de cabres, una altra vegada ens impacten les vistes, són magnífiques. És hora de fer la nostra paradeta, fer el nostre esmorçaret i gaudir del nostre cafenet.

La baixada la fem per l’altre camí que ixia del coll de Bledar. És una baixada suau amb ombra i amb molt de matoll però la senda es troba ben definida. A pocs metres d’arribar al coll girem a l’esquerra fins arribar a la pista que ens portarà al final de la ruta d’avui.


 

Creu de Ferro: Ruta Vilavella – Mondragón
Pic Font de Cabres
Pic Font de Cabres: Ruta Vilavella – Mondragón

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *