Mines – Puntal d’Artana

Mines – Puntal d’Artana

Ruta: Mines – Puntal d’Artana

Distància: 9,5 Km

Desnivell: 450 m

Participants: Víctor, Salva i Jesús

Mina de l’Aigua

El punt d’inici de la ruta comença al final del polígon industrial d’Artana. A pocs metres trobem les senyalitzacions que ens indicarán la ruta a escollir. Tota la ruta està molt bé senyalitzada.
El començament de la ruta es troba envoltada per camps d’oliveres monumentals, molt similars a les de la ruta de Penyes Aragoneses

A mesura que pujem pel camí que ens portarà a les mines ens trobem sureres, pins, ametllers, entre altres. Arribem al encreuament que ens indicarà a on es troben les mines, començarem veient la de l’Aigua.

Mina del Cavall

En el municipi d’Artana els emplaçaments de més importància són els coneguts com «Virgen del Amparo I i II«, «Virgen de las Angustias» i de «Las Mulatas«. 
El primer es composa de tres galeries, mina 800, mina del mort o de l’aigua i mina de la mulata. 
És el més extens de la Comunitat Valenciana. La mina 800 és també la més profunda d’aquestes característiques de la comunitat.

Vistes des del Puntal

Tot aquest complexe es troba en la partida Font del Ferro degut a l’existència de ferro en l’aigua. El material que s’extreia és el hematites parda amb un 47% de Ferro.
Una vegada feta la visita a la mina d’aigua tornem al encreuament i ens dirigirem cap a l’altra mina la del Cavall.
Tornem a la pista i continuarem una estona fins arribar a la indicació on comença la senda que connectarà amb el GR-36. Seguirem cap a l’esquerra fins a trobar l’Ereta, molt ben senyalitzada.

Agafem la senda de l’esquerra que remunta cap a la muntanya que anirà al vèrtex geodèsic el Puntal d’Artana (693m). Gaudim de les magnífiques vistes que ens envolten. 

Clotxo de Pau

Allí trobem una antena, envoltada de restes de trinxeres i d’un búnquer. És l’hora de fer la nostra parada i prendre el nostre cafenet gaudint de les esplèndides vistes cap a la costa a on podem arribar a divisar fins el golf de València, pic Font de Cabres, castell de la Vall d’Uxó, etc. 

Després del relaxant cafè tornem a la senda descendint per la cresta. Pel camí en direcció cap Artana ens trobem el Clotxo de Pau.
Continuem la nostra ruta fins al camí forestal del principi de ruta que ens portarà fins a on hem aparcat el cotxe.

Tornem a fer la mateixa ruta amb José Ramón

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *