Espadilla – Penya Saganta

Espadilla – Penya Saganta

Ruta: Espadilla – Penya Saganta

Distància:  12 Km

Desnivell: 430 m

Participants: Salva i Jesús

El punt d’inici es troba al jardí botànic del poble. 

En el jardí hi ha moltes varietats autòctones de Castelló. Des del jardí ja podem veure tant la penya Saganta com el castell d’Espadilla. 

Acacia dealbata
Jardí Botànic

Al final del jardí agafem una sendera que ascendeix gradualment. Aviat prendrem un desviament per l’esquerra per seguir la senda del PR-CV 314. 

Prompte ens endinsarem en un petit bosc de pins i alzines que ràpidament ens portarà a la Font de la Piqueta. Continuem l’ascens per la senda fins a arribar al serral.

La senda es fa molt cómoda per damunt del serral, a més tenim la sort de veure florida l’arxilaga.

Fantàstiques vistes, al fons el Penyagolosa

Continuem per damunt del serral fins arribar al Barranc de les Carboneres, el qual el creuarem per a continuar amb la nostra ruta. 

Arribem a uns pals senyalitzadors que ens indiquen el camí per a on hem vingut i el que continuarem més endavant. Nosaltres ens desviarem cap a l’esquerra en direcció a la Penya Saganta.
Per arribar al cim de la Penya Saganta, a 723m, haurem de caminar per sobre de roques. Arribem a la Penya i podem gaudir del espectacular paisatge. 

En tot moment ens atrau les vistes cap al Penyagolosa i els poblets que podem divisar des del cim. 

És hora de gaudir del constre café amb el boníssim postre que ens ha fet Mª José. Quin plaer!.

Una vegada hem fet la nostra paradeta i agafar forces, retrocedim de nou fins als pals que ens indicaven Penya Saganta. Agafem la direcció que ens porta cap a l’esquerra cap a Espadilla.

Baixem per la senda fins arribar a un aljub. 
En aquesta part de la ruta podem escoltar l’agradable música del riu d’Espadilla que aflueix al Millars.
Arribem a un desviament a on fica «Aigua a 70 metres». En aquest mateix lloc trobem la senda que puja cap al castell, l’agafem. 

Durant la pujada ens ajudarem d’unes cordes molt estratègiques fins arribar al castell d’Espadilla és d’origen arab i es troba a 546 m. d’ altura. 

Retrocedirem fins arribar a la senyalització «Aigua a 70 metres». 

Açí, seguirem per l’estreta senda de la dreta per una senda aèria que sense deixar-la ens endinsa en el túnel d’Espadilla d’uns 50 metres aproximadament de longitud, en el qual, es necessiten llinternes per creuar-ho. 
Una vegada sortim del túnel continuarem per la senda que ràpidament ens portarà a Espadilla.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *