Alfondeguilla – Penya Migdia

Alfondeguilla – Penya Migdia

Ruta: Alfondeguilla – Penya Migdia

Distància:  9,5 Km

Desnivell: 420 m

Participants: Salva i Jesús

El punt d’inici es troba en una senda que comença en la carretera a pocs metres de l’entrada al poble en sentit cap a la Vall d’Uixó.

Ascendim al costat d’un petit barranc amb bancals a l’esquerra. En pocs minuts trobem una bifurcació de sendes a on agafarem la senda de la dreta que baixa fins a confluir amb una pista que seguim de front.

Al fons el Pipa de Vall d’Uixó

Durant la pujada cap a la Penya del Migdia gaudim en tot moment del Pipa.

Arribem a una caseta a on al costat d’aquesta comença una senda amb una forta pendent que ens portarà fins a la penya del Migdia (584m).

La pujada es fa molt agradable gràcies a les impressionants panoràmiques amb la població de la Vall d’Uixó enfront de nosaltres.

Vistes cap a Vall d’Uixó

Una vegada pugem la forta pendent anem crestejant la serralada fins arribar a la penya del Migdia que es troba just davant nostre amb la seva silueta tallada. Mentre pugem ens trobem moltes restes de trinxeres.

Una vegada arribem a dalt de la penya del Migdia fem la nostra tradicional parada per a fer-nos el nostre cafenet al punt més alt, gaudint de les meravelloses vistes.

De seguida baixem cap al coll d’Aigualit per un petit bosc de pins fins a arribar a passar al costat d’un camp d’ametllers.

Baixem per la pista que va descendint fins arribar a la bifurcació amb la pista de l’Ereta que l’agafarem i aquesta ens portarà al començament de la senda que ens portarà a la següent parada de la ruta, l’Arquet. És molt recomanable agafar el track per a no perdre’s.

Camp d’ametllers

Baixant per aquesta pista ens podem desviar retallant la ruta i caminar per la part alta del barranc de Castro. Enllaç al wikiloc: L’Arquet de la rambla (Alfondeguilla)

Al cap d’una estona per la pista ix a la nostra esquerra una senda que descendeix cap al riu de Belcaire.

Aquesta senda comença just al costat d’una paleta que ens indica el camí cap Alfondeguilla. Nosaltres anem un poc més endavant per a fer una foto del barranc.

Anar al Receptari de M. José

Caminem vora riu fins trobar l’aqüeducte, un arc de pedra amb el nom de «l’arquet», que portava l’aigua cap a l’antic molí farinet el molinet de Castro. Aquest també és un altre lloc ideal per a gaudir d’un altre cafenet.

Travessem l’arc i continuem vora riu. Trobem unes marques que ens indiquen per on tenim que ixir del riu.

Balcó de Belcaire

En aquest moment la senda comença a pujar fins tornar a la mateixa pista que ens ha portat a l’arquet.

Una vegada arribem a la pista girem cap a l’esquerra en direcció a Alfondeguilla. Abans d’arribar a Alfondeguilla parem al balcó del Belcaire per a veure el poble. Ja sòls ens queda arribar a l’inici de la ruta.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *