Rosildos – Tossal de Saragossa

Rosildos – Tossal de Saragossa

Ruta: Rosildos – Tossal de Saragossa

Distància: 10 Km

Desnivell: 500 m

Participants: José Ramón, Salva i Jesús

El punt d’inici comença passant Els Rosildos a on trobem un encreuament amb la CV-155. L’agafem i a pocs quilòmetres és a on aparcarem. 

Només al començament trobem una bifurcació que serà el punt de partida, el de la dreta, de la ruta i el de final, per l’esquerra.

Blocs d’escalada

Continuem per la mateixa pista fins a arribar a uns camps d’ametllers. Una vegada arribem hem d’anar amb molt de compte perquè haurem d’agafar una senda a la dreta que ens porta al Mas del Pollo

Abans d’arribar al Mas del Pollo trobem el barranc de la Roca Roja. És molt fàcil trobar-lo perquè hi ha un parell de panels explicant els diferents blocs d’escalada.

Barranc Roca Roja
Ens endintrem al barranc i comencem la llarga pujada fins a arribar al Tossal de Saragossa. Mentre pugem trobem un poc de neu per l’envoltant.
 
Una vegada arribem dalt trobem un pal identificatiu indicant-nos cap a on hem d’anar. En aquest cas cap a l’esquerra, cap al Tossal.
 
La llarga ascensió val la pena, una altra vegada gaudim de les meravelloses vistes cap al litoral i l’interior de la província de Castelló des del vèrtex geodèsic del Tossal de Saragossa
Vistes des del Tossal

Podem arribar a veure les serralades pintades de blanc.

Com no, és l’hora del nostre cafenet però abans fem fotos del paisatge i de la nova incorporació a les nostres rutes a peu, la nostra banderola, creació de l’artista  José.
 
Mas de Gargallo
Després de gaudir del nostre cafenet, aquesta vegada amb els Ximos, tradicionals de Castelló, i postres de Vicenta i MªJosé.

Ara sols ens queda baixar. Tornem enrere, cap al pal que ens indicava a on estava el tossal, i aquesta vegada girem cap a l’esquerra.

Mas de Capo

Caminem per una petita senda fins a arribar al Mas de Gargallo. 

Abans d’arribar trobem el Forn de Calç. Al Mas de Gargallo girem a la dreta, ara hi ha una petita pujadeta que ens portarà al Mas de Capo. 

Quan arribem només el creuem l’envoltem cap a l’esquerra per una pista.

Les vistes cap al Penyagolosa són fantàstiques.Creuem per camps que estan cultivats, trobem ovelletes i també un poni.

Ens dirigim a la Roca del Figueral. Durant el camí passem per llocs com si fóra una senda aèria.

Arribem a la rocalla on es fa salts en tirolina. Ara, sols ens queda arribar al punt de partida però abans fem una paradeta a la Font del Junquer.

Tossal de Saragossa

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *