Castell de Vall d’Uixò

Castell de Vall d’Uixò


Ruta: Castell de Vall d’Uixò

Distància: 8,5 Km

Desnivell: 370 m

Participants: José Ramón, Salva i Jesús

 
 
El punt d’inici de la nostra ruta és al final del carrer Carbonaire. Comencem per una pista que voreja el barranc de Turmón. De seguida, trobem unes paletes que ens indiquen cap al castell i el PRCV 164, en aquest moment podem girar a l’esquerra cap a la Casota, torre de guiata construïda al s. XII, pel camí de l’Anoueret i una vegada a la font agafem una sendera sota l’olivera del paratge que acabarà a les antigues mines del Frontó (més informació: Associaciò arqueològica de la Vall d’Uixò) i d’aquestes agafem el camí de l’horteta que arribarà fins al punt per a travessar el barranc cap al castell o bé continuem rectes per la pista fins a arribar a un punt a on creuarem el barranc. 
Una vegada creuem el barranc trobem una una senda ben definida plena de matolls als costats de la mateixa. A poc a poc la ruta es fa més dura per la pendent.
Vall d’Uixò, el Pipa i la PenyaMigdia

A mesura que pugem al Tossal de Noguera, les vistes es fan més fantàstiques tant cap al Pipa, la Penya Migdia, Pic Font de cabres com cap al litoral.

Arribem al castell musulmà de Vall d’Uixò dels segles XII-XII. És magnifica la panoràmica que arribem a veure. Bé, com no és el millor lloc per a fer el nostre cafenet.

Restes del castell
Una vegada hem gaudit del cafè, és l’hora de fer la baixada. La fem en direcció cap a la font de Cervera.
La baixada és prou forta per la pendent i a la rocalla que hi ha al principi però trobar-nos davant el litoral la fa molt agradable. Una vegada deixem la rocalla, la senda és molt còmoda. 
La font de Cervera es troba en una zona molt ombrívola. Ens trobem en la font al constructor que va fer possible el bon estat de la font.
Font de la Cervera
Deixem la font i continuem pel nostre camí. A pocs metres hi ha un panell senyalitzant-nos la direcció cap a la Vall d’Uixò. 
La pista de terra prompte ens deixarà i es farà d’asfalt. Durant una bona estona anem pel camí La rabosa fins a arribar a una bifurcació, nosaltres ens guiem per la paleta que ens indica cap al castell.
Ens envolten molts camps de tarongers amb l’agradable brisa de la tarongina.
Arribem a un punt a on la pista d’asfalt es termina i naix una senda a mà esquerra a on es troba una quadra de cavalls. Passem de llarg la quadra, creuem el barranc i girem cap a l’esquerra en direcció al començament de la ruta d’avui.
 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *