Pujada al Penyagolosa

Pujada al Penyagolosa

Ruta: Pujada al Penyagolosa

Distància: 9,5 km 

Desnivell: 660 m

Participants: Salva i Jesús

«Penyagolosa, gegant de pedra: 
La teua testa, plena de neu
Penyagolosa, Penyagolosa
A la tempesta, al sol i al vent,
fita senyera del poble meu»

El punt d’inici de ruta és des de l’Ermita de Sant Joan de Penyagolosa. Ens dirigim cap al Barranc de la Pegunta.

Ermita de Sant Joan de Penyagolosa

La pegunta o pega és una substància molt viscosa que s’obté d’un derivat de la resina del pi negre i que al nostre territori s’ha utilitzat majoritàriament per fer la marca a les ovelles dies desprès de la xolla.

La pujada pel Barranc de la Pegunta és una meravella. Transcorre per una estreta senda entre pins molt alts amb molta ombra i seguint al costat d’un rierol a la nostra esquerra.

Barranc de la Pegunta

De seguida arribem a la Font de la Pegunta. Una vegada ixim del barranc arribem a una pista forestal anomenada com el Corralico.

Continuem per la dreta fins a arribar a un cartell que ens indica la direcció cap al Parc Natural del Penyagolosa, ens desviem a la nostra esquerra agafant una senda amb pendent moderada que ens portarà cap al cim del Penyagolosa.

Foto nova de la Pegunta

Abans d’arribar al cim ens trobem un refugi a la nostra esquerra.

A medida que pugem les vistes són més espectaculars, és nota que estem al pic més alt de la província de Castelló i segon de la comunitat després del pic Calderón (1839m). Una vegada arribem al cim és l’hora de gaudir de les fantàstiques panoràmiques i del nostre cafenet.

El cim el trobem dividit en dues parts per una canal, deixant a una part el vèrtex geodèsic Penyagolosa i a l’altra una caseta d’antenes.

Font de la Cambreta

Baixem per la mateixa senda de pujada fins a arribar de nou al cartell que anuncia el parc natural.Una vegada arribem al camí del pla de la creu podem girar a l’esquerra per a anar al Mas de la Cambreta (veure la variant) o sobrepassar el cartell girant a l’esquerra travessant un parell de filferros dirigint-nos pel Barranc del Forn.

Durant la baixada ens desviem un poc per vore la Font de la Cambreta. De nou tornarem cap a la senda que ens ha portat cap a la Font i seguirem fins a arribar a l’Ermita de Sant Joan de Penyagolosa.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *