Montanejos – Aliviadero

Montanejos – Aliviadero

Ruta: Montanejos – Aliviadero

Distància: 14,5 km 

Desnivell: 390 m

Participants: Juan Antonio, José Ramón, Salva i Jesús

El punt d’inici és el carrer Avinguda Font Banys, al costat de l’hotel Roserar, i haurem de seguir per ella en direcció a la caserna de la guàrdia civil.

Cinglo dels Castillejos

Una vegada passem aquesta i ja eixint del poble ens dirigirem cap a l’antena del repetidor on comença el tram amb senda. 

Després de creuar una pineda iniciem un moderat ascens fins a arribar a la part superior del barranc de la Maimona, el qual s’obri davant nosaltres amb una imponent paret mes coneguda pel «Cinglo dels Castillejos» en la qual hi ha diverses coves, una d’elles coneguda com «La cova de les arenes». 

Boj que naix en l’inclinació de la montanya

Aquest tram de senda conté bastant boj, que dá nom a la senda.

Després de gaudir d’aquest recorregut aeri iniciem el descens cap al jaç del riu Maimona, el qual hem de creuar. 

En descendir trobem un parell de creus de sengles en els quals sempre hem de triar el de la dreta. 

Riu Maimona 

En el segon encreuament trobem un grup de cabra hispànica (dues femelles i una mascle jove).

Després de gaudir d’aquesta trobada inesperada creuem el riu i iniciem l’ascens cap al «Colladillo», que és un punt de trobada de diverses rutes, no sense abans haver esmorzat una mica. 

Ací deixem la senda de la Bojera i iniciem la dels Estrets que ens porta per sobre de la carretera que va de Montanejos a la la Pobla d’Arenós.Per un moment deixem la senda per a poder gaudir de la presa i el pantà d’Arenós. 

Tornem a la senda i ens dirigim al doll del aliviadero del pantà on gaudim d’un bon cafè i de la meravellosa coca de María José,a més del poder de l’aigua que ix del pantà. 

Després de refrescar-nos en creuar davant del doll ens dirigim cap a un pont de fusta que creua el riu Millars, ací iniciem un ascens suau però constant que ens portarà fins al punt mes alt de la senda dels estret des d’on gaudim d’unes bones vista de Montanejos i la seua presa.

Continuarem descendint per una pista fins a trobar els senyals del GR-7 que ens portaren feia feia el punt d’inici de la nostra ruta.

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *