Molins i Masos de Llucena del Cid

Molins i Masos de Llucena del Cid

 Ruta: Molins i Masos de Llucena del Cid

Distància: 11,5 km 

Desnivell: 340 m

Participants: Festi, José Ramón, Salva i Jesús

El punt d’inici el fem des del Mas i Molí de l’Assut. Agafem el camí dels molins de Llucena per la bora del Riu. 

El riu de Llucena està ple de masos i molins als seus envoltants, primer ens trobem a la nostra esquerra el mas de Doret i el molí nou i a pocs metres més ens trobem el toll de Carmeta. 

De seguida arribem a la primera font la dels pissadors. En el mateix lloc es troba la Caseta i el toll de Carles.  

Toll de Carles

Avui tenim la sort que amb nosaltres es troba Festiva que va viure en la mateixa casa i ens explica com era la vida d’aquella època. També ens explica la curiosa forma de la teulada invertida de la Caseta de Carles per a replegar l’aigua de la pluja.

En aquest punt ens desviem del riu i del camí dels molins agafant una sendera que naix a mà esquerra de la caseta de Carles en direcció cap amunt. Es recomana agafar el track per a no perdre’s.

Casa de Carles, vista des de dalt per a observar la teulada invertida

Arribem a la caseta del Fesolero, a on tenim la sort de trobar-nos un «forcat» antic de bous. En la caseta del Fesolero trobem la pista del PRCV 326 que ens portará a la Badina i als següents molins de la ruta d’avui, el del pont i el de Tonero.

Una vegada arribem a la Badina tornem a agafar la ruta dels camins. La Badina és un fantàstic paratge per a prendre’s un bany a l’estiu i que es troba als peus de Llucena.

«Forcat» antic de bous

En aquest agafem una senda desviant-nos del camí dels molins per a anar en direcció als masos de Llucena. La senda es troba molt ben definida i senyalitzada per les marques blaves i blanques, i panellets de fusta.

Primer ens anem cap a la clotxa de solanes en direcció a la creu de Xiva. A mesura que pujem les vistes cap al barranc de la Parra són precioses. Passem per la Caseta de Josep del Molí fins a arribar a la Creu de Xiva. A partir d’aquest moment agafem una pista que ens portarà al Mas de Xiva.

La Badina

A pocs metres abans d’arribar al mas girem a l’esquerra agafant una senda que ens durà al següent mas del dia, el de Lliberat. Punt més alt de la ruta. En el mas de Lliberat tornem a agafar una altra vegada la pista d’abans. 

És hora de trobar un lloc per a fer el nostre cafenet amb els gustosos postres, avui tenim un pastís de Mª José i una coca de Festiva.

Mas de la Llidona

Una vegada creuem la serra de la creu, les vistes cap al Penyagolosa són cada vegada més espectaculars. 

Tornem a veure un altre mas el de la Llidona però abans ens desviem cap a l’esquerra pel camí de la Mosquera en direcció als masos del mateix nom, la Mosquera. Arribem primer a la font de la Mosquera, després al mas de la Mosquera de dalt i després al de baix.

Continuem pel mateix camí fins a arribar a una pista que ens portarà a la font dels Ullals. Una vegada passem de llarg de la fonteta dels Ullals ja sols ens queda arribar al punt final de la ruta.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *