Villamalur – Alt del pinar

Villamalur – Alt del pinar

Ruta: Villamalur – Alt del pinar – Alt del Pinar

Distància: 16 km  

Desnivell: 536 m  

Participants: Salva i Juan Antonio.  

Iniciem la ruta en la zona recreativa de Villamalur que es troba fora del poble, al costat de la rambla. La senda segueix el camí vell de Matet i Pavias que va paral·lel al barranc de Berniches, i en ella albirem l´arc de Sant Martí que ens anuncia una jornada amb aigua.

De seguida veiem l´alt del Pinar(1044m.), i en una lleugera pujada però sense descans arribem a una pista que deixarem a uns 200m aprox. per agafar una senda a la nostra dreta que en un fort ascens ens portarà cap a l’Alt del Pinar. 

Vèrtex geodèsic

En ell hi ha una caseta de vigilància forestal i es pot gaudir d´unes vistes impressionants de la Serra d´Espadà. Tornem sobre els nostres passos i baixem per una pista molt còmoda deixant un aljibe a la nostra esquerra i en direcció a l’Alt de la Santa (1.106m) que veiem davant de nosaltres sense dificultat.

Al final de la pista hi ha una fita que ens indique on està la senda que ens porta al coll de La Rocha. En el coll està el panell identificatiu que ens marca el sender local SL-CV 103, que ens portarà a l´alt i al vèrtex geodèsic per una senda frondosa en uns bons exemplars de grèvol. 

Vistes

Hem d’estar atents perquè hi ha una fita a la nostra esquerra, en el SL 103, que es la que ens portarà al vèrtex. Ens es impossible esmorzar per les condicions climàtiques i després de fer unes fotos i gaudir de la vista desfem els nostres passos per a tornar a la fita que haviem agafat fa un ratet i que en fort descens ens portarà a Torralba del Pinar on decidim esmorzar en el bar del poble al costat de l´estufa.

Villamalur

Desprès de recuperar forces i temperatura retornem a la ruta agafant el GR 36 que ens portarà cap a Villamalur. 

Els colors de la tardor
Zona recreativa de Villamalur

Són uns 6km. de senda molt còmoda i amb uns boscos espectaculars per la frondositat i el colorit que ens ofereix la tardor. 

A través de la senda eixim a la carretera de Villamalur que creuarem en l´alt de Sant Cristófol i seguirem baixant cap a Villamalur disfrutant del bosc i de llocs com el castell de Villahaleva (nucli primitiu de Torralba).

Tornem a travessar la carretera en l’Alt de la Sierpe, on hi ha un molló que delimite els termes d’Ayodar i Villamalur. 

De seguida arribem al punt d´inici de la nostra ruta d´avui on ens prenem el cafenet i les pastes de Mª José.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *