Font del Perelló – Castell de Miravete

Font del Perelló – Castell de Miravete

Ruta: Font del Perelló – Castell de Miravete

Distància: 9 km  

Desnivell: 240 m  

Participants: Salva i Jesús.

 

 El punt d’inici de la ruta el trobem just en la Font del Perelló. 

Font del Perelló

 

Continuem endavant pujant per una pista ampla, rebutjant l’entrador cap a la casa de repós «Los Madroños» agafant el camí de la Mena. 

Sense deixar el mateix camí apleguem al Mas dels Negrets, lloc a on trobem unes paletes identificatives que ens indiquen la direcció cap al Castell. Fins a aquest punt el camí és el mateix tant en l’anada com en la tornada, és des d’açí quan es fa circular la ruta. Sort que fiquem a gravar el track en aquest moment (tindre en compte si el descarregueu).

Restes del Castell de Miravete

El Castell de Miravete, és un castell arab amb modificacions cristianes que sembla que el Cid el va conquistar als musulmans en l’any 1090. 

Des de l’alt del Castell observem la enorme cobertura visual que té. És hora de gaudir de les vistes i del nostre cafenet acompanyat de les pastissos de M. José.

Reprenem la ruta intentant albirar tots els raconets del Castell i envoltants. A causa de que es troba prou ben conservat, a pesar dels anys, podem fer-nos una idea de com era.

Molt a prop també podem veure a on es trobava l’esglèsia del Castell.

Panoràmica des del castell

 Continuem la ruta d’avui, passem de llarg el castell i ens trobem un fort descens cap a la CV-148. 

Caminem per la CV-148 o camí de la Fusta durant uns pocs metres fins trobar una corba a on naix una pista de terra, també anomenada «La revolta de l’Andreva». 

Mas de Pau

Seguim endavant fins a trobar-nos el Mas de Pau. Una vegada passem de llarg el mas continuem rectes, a la vora del Barranc de Pau o del Negre. 

Mas de Muntó

Aquest camí, camí de la Foia del Roig, no el tenim que deixar en cap moment, el qual ens portarà al Mas de Muntó i finalitza en el camí de la Mena, punt de començament de la part circular de la ruta d’avui.

Nosaltres durant la ruta ens equivoquem i el deixem durant un moment. Hi ha que anar amb molt de compte.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *