Castell de Borriol

Castell de Borriol

Ruta: Castell de Borriol

Distància: 10,5 km  

Desnivell: 395 m  

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici el fem just a l’entrada del poble de Borriol. De seguida trobem unes paletes identificatives que ens indiquen per on anar cap a la font de Botalària.

El començament és en una pista, anomenada camí del Rabosero o de l’ombria, a on hem d’anar amb molt de compte per a no passar-nos la senda que creuarem el barranc de la Botalària i que ens portarà cap a la font del mateix nom.

Agafem la senda que es troba just en la mateixa font a la nostra esquerra i continuem pujant cap al Cotico. La senda es troba molt ben definida. Pugem fins a arribar a una pista de terra que en algun tram es troba formigonada. 

De seguida trobem el corral o aljub de cotico, el passem de llarg per a dirigir-nos a la nostra parada de la ruta d’avui, el mirador de Cotico que es troba en la serra del Castellet.

Les panoràmiques són fantàstiques, tant cap a l’interior com el litoral castellonenc. És hora del nostre cafenet i del pastís de Mª José.

 

Després de gaudir de les magnífiques vistes continuem la nostra ruta. Tornem al aljub de Cotico i per una pista cap a l’esquerra seguim fins a trobar-nos unes paletes identificatives que ens indiquen la direcció cap a la pedra.

Creuem el camí del Cormo de la Serra i més endavant agafarem el camí de la Serra que ens portarà a la pedra. 

Pedra

Tornem al mateix lloc a on es trobaven les paletes identificatives, al camí del Cotico per a dirigir-nos a la Roca de la Dama pel camí de la Serra. Les vistes també són molt impactants des de la Roca.

Vistes des de la Roca de la Dama

A partir d’aquest moment la senda no està molt definida, és molt recomanable portar el track. La baixada pel barranc d’Alforgés és prou considerable. Arribem a un moment que decidim anar cap al castell de Borriol d’origen islàmic.

Torre del Castell
 
Per a pujar-lo l’envoltem per un dels costats. 
Moreria
Vistes del Castell cap al poble i Moreria

Ja sols ens queda arribar a la Moreria de Borriol, que es va trobar habitada des del s.XIII fins al s.XIX 

Trobem una molt bona companyia pel camí

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *