La Magdalena – Cormo de les Creuetes

La Magdalena – Cormo de les Creuetes

Ruta: La Magdalena – Cormo de les Creuetes

Distància: 10 km

Desnivell: 373 m  

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici el fem des del pàrquing de l’ermitori de la Magdalena. Només pujar a l’ermitori ja comencem a gaudir de les meravelloses vistes que durant tota la ruta ens acompanyaran.

Vista panoràmica des de l’Ermita de la Magdalena

L’ermitori de la Magdalena, construïda en el segle XV, es troba dins del recinte del Castell Vell (també anomenat de Fadrell, de la Magdalena, dels Moros o de Sas. 

Ermitori de la Magdalena

Passem de llarg l’ermitori i el castell per a dirigir-nos cap al segon punt de paradeta, Les Serretes.

La pujada cap a les Serretes no es troba molt ben definida, ara bé, sols tenint la referència d’elles és suficient per a arribar a elles.

Les serretes són un conjunt de pedreres erosionades de calcàries d’edat cretàcica.

En aquest punt tornem a parar-nos per a gaudir de les magnífiques panoràmiques que ens ofereix cap al Desert, litoral i poblacions de la plana de Castelló i l’espadà.

Per un suau cresteig per les Serretes continuem cap al següent punt de parada, el Tossal de Ribalta. Primer haurem de baixar per una senda ben definida per a tornar a pujar cap al Tossal.

Panoràmica amb el Castell Vell com a protagonista.

El final de la pujada és prou intensa. Arribem al Tossal i fem el nostre cafenet, en aquesta ocasió amb les delicioses figues albardaes de Vicenta, dolços típics de Castelló.

Continuem endavant per a anar al punt més alt d’avui, el Cormo de les creuetes. Baixem el Tossal de Ribalta per una senda que enganxarà amb una pista (carrer Teulains) però que només travessar un barranc tornarem a pujar pel costat de l’urbanització de Montornés pel barranc de les Apotecàries. 

Vistes pujant al Cormo. Castell de Montornés

Arribem a un punt de la senda que si continuem endavant ens portaria a la carretera CV 147, però decidim no caminar per asfalt i anem trepijant les pedreres ascendents cap a la Parreta alta que ens portarà al Cormo de les creuetes.

En aquesta part de la ruta recomanem el track perquè és molt fàcil perdre’s. Durant molts trams no hi ha senda definida i anem camp a través.

Les vistes mentre anem pujant per aquesta part del Cormo són espectaculars.

L’últim tram de pujada i el començament de la baixada del Cormo de les creuetes el fem grimpant i un poc escalant per les roques.

Font d’Algepsar

Ens guiem pels mollonets. Durant la baixada arribem a un punt a on tornem a agafar la senda que es troba més abaix prou ben definida per a arribar a les creuetes, creuar la carretera i agafar el camí del Portell.

Ens dirigim cap al Mas de Xiva, que el travessarem i baixarem pel costat per a anar a la Font d’Algepsar que es troba en el mateix barranc del Mas de Xiva.

Continuem per la mateixa senda, a la vorera del barranc, travessarem una altra vegada la carretera fins a arribar al Mas de Bover.

Barranc de la Magdalena

Al mas de Bover agafem la pista del camí del Desert de Les Palmes. 

Passem de llarg el Mas de Rambla, Mas de Causanilles i tornem a creuar la carretera CV 147 per a dirigir-nos cap al Barranc de la Magdalena.

Una vegada creuem el barranc de la Magdalena agafem el camí d’Algepsar. 

A l’arribar a un camp de tarongers ens desviem a l’esquerra cap al barranc. Ja sols ens queda arribar al final de la ruta d’avui.

   
 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *