Alt de Pina

Alt de Pina

Ruta: Alt de Pina*

Distància: 8 km  

Desnivell: 490 m  

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici el fem des del carrer Barrio del poble de Pina de Montalgrao. A pocs metres, en la bifurcació de dos camins agafem el de la dreta, el camí de la Marina.   

Només passem de llarg un abeurador d’animals a la nostra esquerra, trobem una sendera poc definida al mateix costat. A partir d’ara recomanem seguir el trajecte per mitjà del track perquè en moltes ocasions anem travessant el camp.  

El començament de la sendera està plena d’argilaga que desapareixerà una vegada ens endinsem en el bosc de pins.

Vistes cap a Pina de Montalgrao

Mentre pugem, ens trobem el corral de las fuentes, travessem el camí de Montàn en dues vegades, ens trobem un lloc per a fer barbacoes fins a arribar a una senda ja més definida anomenada camí del Solano. 

Ens desviem un poc i agafem una altra sendera que ens portarà al vèrtex geodèsic del Pina i l’Ermita de Santa Bàrbara i Quitèria.   

Les panoràmiques des de l’Alt de Pina són magnífiques

És hora de gaudir del nostre cafè. Avui, amb la gran companyia del saborosíssim pastís de Reina de Saba fet amb molt de gust per Mª José.

 

Després d’una bona estona gaudint de les meravelloses vistes deixem l’Alt de Pina per mig del camí de Montàn.

Reina de Saba

Abans d’arribar a una corba cap a la dreta ens desviem del camí per a anar barranc abaix fins a la font de Marrionda a on agafarem la pista cap a l’esquerra.
Durant una estoneta caminant per la pista, trobem un molló que ens indica la senda a agafar. Una altra vegada es recomana portar el track per a no perdre’s.

Les vistes cap al Penyagolosa i les pistes nevades de Valdelinares fan la ruta molt bonica.
Durant la baixada creuem el barranc de las Majadillas i el de Majano. Arribem al coll Verd i el travessem. 
Més endavant agafem el camí Font de la Reina que ens durà al poble de Pina de Montalgrao. Ja sols ens queda arribar al final de la ruta d’avui.

*A causa del temporal de fa dos setmanes trobem centenars de pins trencats. Durant tot el camí hem d’anar sortejant-los i desviant-nos de les senderes o pistes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *