Argilaga – Torre Ebrí – Campanilles

Argilaga – Torre Ebrí – Campanilles

Ruta: Argilaga – torre Ebrí – Campanilles

Distància: 15,23km.

Participants: Salva, Jose Ramón i Juan Antonio.

Participants de l’alternativa llarga: Héctor, Salva i Jesús

 

El punt d´inici està en el pla de l´Argilaga on hi ha una zona on es pot deixar el cotxe després d’haver agafat una pista d´uns 4 km. aproximadament des d’Alcossebre.

Cala d’Argilaga

Comencem a caminar en direcció sud, paral.leles a la costa fins a arribar al vértex de l´Argilaga que és el més baix de la Serra d´Irta a tan sols uns 7 metres sobre el nivell del mar, gaudint de totes les cales que ens ofereix el litoral.

Un poc més endavant, a l´altura d´una urbanització, deixem la costa per agafar la senda que ens portarà en forta i llarga pujada cap a la torre Ebrí passant abans per La Mola d’Alcossebre. 

Una vegada passada La Mola trobem una bifurcació que agafem a l´esquerra per arribar a la torre Ebrí i al seu vértex on gaudim de les vistes del Mediterrani i aprofitem per esmorzar.

 

Des d’ací podem fer una alternativa més llarga anant a l’ermita de Sta Llúcia* o continuar desfent els nostres passos i en la bifurcació d´abans agafant la direcció del pic Campanilles que és el més alt de la Serra d´Irta amb una altura de 569 metres aprox. 

Ens prenem el nostre cafenet i un bon tros de coca de Mª José que ens done forces per a seguir. Seguim la senda i en una bifurcació trobem la senda que en forta baixada ens introdueix en el barranc de La Parra. 

Campanilles

Un barranc molt frondós i llarg que ens porta quasi fins a la costa on trobem la pista que en direcció a la nostra esquerra ens portarà al final de la nostra ruta.

Aquesta ruta la podem fer més curta si no fem la part de la costa deixant el cotxe al Pla de Roda al camí de Ribamar. En l’enllaç trobaràs aquesta ruta al wikiloc: opció més curta.

*Seguint per la pista i abans del tossal de barra agafem una sendera amb marques de PR CV 431 que ens portarà a l’ermita de Santa Llúcia i Sant Benet datada de finals del s. XVII. Més informació: Turisme d’Alcossebre.

Les vistes són fantàstiques. Baixem al mirador de Sant Benet i tornem a l’ermita. Una vegada tornem a estar dalt ens desvíem per la pista asfaltada cap a la urbanització.

Una vegada arribem girem a l’esquerra per la pista per a tornar a anar cap a la torre Ebrí i continuar la ruta cap al Campanilles.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *