Els 5 pics de la Calderona (València)

Els 5 pics de la Calderona (València)

Ruta: El 5 pics de la Calderona 

Distància: 10,5 km  

Desnivell: 320 m  

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici es fa des del Monestir de Sant Esperit. Abans d’arribar a la font del Beat naix una pista a la nostra dreta que ens portarà a l’alt de la Creu.

Convent de Sant Esperit

Agafem la sendera que es troba a la nostra dreta just abans de trepitjar el formigó. El començament és per una pista entre una pinada i que ens dirigeix cap al camí del barranc dels Ermitans. 

La sendera, molt pedregosa, ens portarà al camí de Xocainet, però de seguida el deixem a la nostra esquerra perquè agafem una senda a la dreta que ens portarà en direcció cap al Rodeno de la Creu.

Arribem a la creu, les vistes, a l’igual que tot el recorregut, són molt atractives.  Podem albirar tota la costa des del Desert de les Palmes fins al golf de València, el riu Palància, l’Espadà, el Garbí, etc.

Panoràmica des de la Creu, de dreta a esquerra: Redona, Xocainet, Furiona i l’Àguila
 
Des de la Creu, les vistes són molt impactants cap al Convent.

Vista del Convent des de la Creu
Continuem la nostra ruta per la mateixa senda que hem pujat cap a la Creu i tornem a agafar el camí de Xocainet fins a arribar al següent punt de la ruta d’avui, el drac de la Calderona.
El drac de la Calderona

El drac, és un centre d’art i natura impulsat per diversos artistes. Aquest paratge paisajític dins d’una cantera naix per mitjà de l’escultora en pedra Rhea Marmentini, el músic de Jazz Perico Sambeat i la pintora Judit Nàdor. Més informació: Periòdic Levante.

L’envoltem i continuem per la mateixa senda pujant cap al segon pic, la Redona

Just en arribar al camí de la Senda del Pinet girem a la dreta i comencem a pujar a la Redona. Les vistes cap a ella són fantàstiques.

Pic de la Redona

Una vegada arribem al pic és moment de gaudir del nostre cafenet. 

Avui tenim un fantàstic i deliciós pastís de xocolata, maduixes amb plàtan que ens ha preparat l’artista M. José, acompanyat d’uns dolços de fruits vermells. Ha sigut vist i no vist.

Vistes cap a la Redona des del Xocainet

Després de deleitar-nos dels pastissos i del café, tornem cap al camí de la Senda del Pinet que de seguida arribem als Collados, punt que agafem la senda amb una pronunciada pujada cap al Xocainet. 

Les vistes són espectaculars i més cap a la Redona. En aquesta ocasió la baixada no la fem per la mateixa senda que ens ha portat al cim. 

Vistes cap a la Mola de Segart des de la Furiona

Continuem endavant i arribarem una altra vegada al camí de la Senda dels Pinets.
Mentre anem pel pla de Morró cal anar amb molt de compte perquè no es troba senyalitzat ni la senda està molt ben definida per a dirigir-nos cap al cim de la Furiona, tercer pic de la ruta.

Vistes cap a València des del pic de l’Àguila

Baixem per la mateixa senda que ens ha portat al pic per a tornar a agafar el camí del mateix nom. Ja sols ens queda retornar i baixar cap a la senda que ens portarà al Convent.Retornem al camí que donarà fi en el camí de Segart a Sant Espèrit.
Continuem pel mateix camí fins al camí del pic de l’Àguila. l’agafem per a pujar a l’últim pic de la ruta.
Les vistes des del pic de l’Àguila cap a València són magnífiques.

El Rodeno de la Creu
El Xocainet
La Redona
La Furiona
La Redona
El Pic de l’Àguila

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *