Serra – Alt del Pi (València)

Serra – Alt del Pi (València)

Ruta: Serra – Alt del Pi (València)  

Desnivell: 500 m 

Distància: 9 Km 

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici el fem des del començament del carrer Montealgre just al final de la Plaça del Castell de Serra.

Travessem el barranc de l’assut pel pont i caminem pocs metres el camí del Garbí perquè en la primera corba naix una sendera molt empinada en direcció al castell.

Pugem per aquesta sendera fins a arribar a la muntanya del castell a on farem un fantàstic cresteig albirant el paisatge des de l’alt de la muntanya.

Alt de la muntanya del castell

Arribem al Castell de Serra que data del sVIII i que pertanyia al sistema defensiu del nord de València junt amb el d’Olocau i Náquera.

Continuem endavant baixant del castell cap al camí del Garbí, a on de nou el trepitgem pocs metres perquè de nou el deixem per mig d’una sendrera que naix a la nostra dreta.

Tornem a pujar i mentre ho fem no podem deixar de veure el castell.

És molt tentatiu girar-se per a veure el castell

Continuem endavant dirigint-nos cap a l’alt del Pi. La sendera està molt ben definida, ara bé, no confiar-nos per a no perdre’s.

Arribem a l’alt del Pi, punt més alt de la ruta d’avui i lloc ideal per a fer-nos la nostra tradicional parada per a gaudir del pastís de M. José, avui edició pròpia, i del cafenet.

Després de gaudir del pastís original de M. José, és hora de continuar.

Pastís original de M. José

Primer agafarem la mateixa sendera que ens ha portat a l’alt i després, a pocs metres de baixada agaferem una senda a la nostra dreta.

Aquesta part de la ruta és totalment tapada gràcies a la pinada que ens envolta. Baixem fins a agafar el camí de Barraix. 

Una vegada arribem al camí ens anem cap a la dreta dirigint-nos cap al GR10 que es trobarà just abans de la carretera CV 334.

Agafem el GR10 que es troba en molt bon estat, i que es un plaer caminar per aquest tram, tant per el bon estat com pel paratge.

Continuem endavant fins a desviar-nos per a veure la font de l’ombria.

Font de l’ombria

Després de tastar l’aigua de la font reprenem pel camí de l’ombria fins a arribar al final del camí a on es farà en senda i ens portarà en direcció al barranc de Toixina per a travessar-lo.

Només el travessem de seguida trobarem una pista formigonada que ens portarà al poble i sols ens quedarà dirigir-nos cap al carrer Montealegra i terminar la ruta d’avui.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *