Algimia d’Almonacid – Lastra

Algimia d’Almonacid – Lastra

Ruta: Algimia d’Almonacid – Lastra 

Desnivell: 670 m 

Distància: 12 Km 

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici el fem des de la font de Donace, entrant per la carretera de Matet.

Ens dirigim cap a Algimia per la carretera entrant pel carrer Rocha que prompte el deixarem pujant pel carrer Era CarnicerosA pocs metres, girem per una pista formigonada i en aquest moment és molt important anar amb compte per a no perdre’s*. 
Les vistes cap a la Lastra són fantàstiques.

La Lastra

Continuem pujant pel camí de Foraña fins a arribar al camí del coll de Matet al Balsón on l’agafarem cap a la dreta.Pugem per una sendera molt poc definida dirigint-nos cap a la partida de Solana del pico de Foraña on trobarem la pista de la Foraña.

Trobem molts camps d’oliveres i ametllers en flor.

Creuarem la CV 213 agafant el camí de la cova Roia on passerem al començament pels corrals de Sastre i del Pozo del Romero.
Pugem fins a arribar a un camp d’abellers i ens adonem que hem passat de llarg el molló que ens indicava la sendera que havíem d’agafar. Tornem i pugem per la sendera amb una forta pendent que tampoc està molt ben definida.

Sort que les vistes cap a Algimia i la Calderona es fa agradable la pujada.

Les vistes cap a la Calderona fa més agradable la forta pujada

Ens adonem que és recomanable fer la ruta amb aquesta direcció per la inclinació i per ser massa estreta la senda en aquesta part.  
Arribem al coll i girem a l’esquerra per a anar a la nevera de Carro.

Nevera de Carro

Després de veure-la, és hora de pujar la Lastra. La pujada es fa molt forta per la senda de las umbrías. Durant la pujada trobem un llarg recorregut atrinxerat.
Arribem i trobem un fantàstic lloc per a fer el nostre cafenet i gaudir de la Tarta de M. José.

Tarta de Taronja

Baixem de la Lastra i per la mateixa senda de las umbrías arribem a l’alt d’Orenza. Lloc amb una panoràmica espectacular.

Magnífica panoràmica des de l’alt d’Orenza

Travessem el barranc del Canyar agafant el camí del mateix nom passant pel corral de Gascón i la balsa del Canyar. Baixem de l’alt i continuem per la senda de las umbrías fins a arribar a l’encreuament del camí de Villamalur. Durant la baixada el camí encara conserva part del seu estat antic.
Aquest mateix camí arribarà al final de la ruta d’avui.
*La primera part de la ruta és molt important portar el track.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *