Castell de la Rodana

Castell de la Rodana

Ruta: Castell de la Rodana 

Desnivell: 510 m 

Distància: 7,8 Km

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici el fem des de la població d’Almedijar. Per la mateixa senda que la ruta d’Almedijar – Cim del cullera. Continuem pel PR-CV 63.6 pel cami de la Balsa Alta fins a arribar a una senda pel barranc de Foquia.
A mesura que pugem les vistes cap Almedijar són més fantàstiques. Al coll d’Algimia ens desvíem del PRCV 63.6 per a pujar a la muntanya del Cascalbar.
Per la pista arribem a unes finques d’ametllers, girem en direcció al cim de la muntanya. Al final dels ametllers caminem camp a través cap al cim.
Muntanya del Cascalbar

 

Arribem al Cascalbar, lloc a on farem el nostre tradicional cafenet i gaudir del pastís arab de mel de M.José amb les meravelloses vistes. Baixem del Cascalbar per a on podem fins a arribar a la pista que ens portarà al Castell de la Rodana.

Pastís arab de mel

Arribem a una bifurcació on girem a la de la dreta que és la que es dirigeix al castell de la Rodana. Queden uns pocs restes del castell, que data posiblement  de l’època íbera. 

Restes del castell de la Rodana

Tornem a la bifurcació per a agafar el camí d’Algimia d’Almonacid que ens portará a Almedijar.

Durant la baixada ens trobem una papallona que posa davant nosaltres, és una papilion machaon. Ja sols ens queda terminar la ruta d’avui.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *