Riu Carbó

Riu Carbó

Ruta: Riu Carbó

Distància: 11’5 km

Desnivell:
 270 m

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici de la ruta el fem des de la plaça de l’Esglèsia de la població de Villahermosa del riu.
Castell de Villahermosa a la plaça de l’esglèsia

Agafem el carrer Olmos, després el de Caballeros i per últim el carrer Miguel Castell que ens portarà cap a la ruta. Ixim del poble pel molí nort on començarà la ruta pel riu Carbó.

seguirem tota la ruta el riu.

El riu Carbó naix al macís del Penyagolosa i termina al riu de Villahormosa, afluent del Millars. Més informació: wikipedia.
Durant tota la ruta seguirem el recorregut del riu. La ruta és molt entretinguda pel fantàstic soroll del riu i les vistes del paratge.
Arribem al GR 7 un poc abans del mas de Roncales. 

Mas de Roncales

A partir d’aquest moment no deixem el GR 7 just fins a arribar als massos de Carbó on ens desviarem a la nostra esquerra per a dirigir-nos cap a la cascada.

Durant el camí ens trobem una cigala femella que es deixa fer unes fotos.

Seguim avant i ens trobem una antiga fàbrica de farina segons encara es pot llegir al taulell del frontal de la fàbrica.

Fàbrica de farina


A mesura que pugem pel riu, les cascades, els pous d’aigua, llocs per on passa l’aigua i les seus formes que deixa a l’erosió a la roca del riu, són fantàstiques.


Cascades que trobem a mesura que pugem

Contínuem i com s’ha explicat abans ens desvíem abans d’arribar als massos de carbó just on es troba una paleta que ens indica per a on anar.

Tarta seca de poma

La cascada és impactant. El lloc, l’aigua transparent recorrent les parets de la roca amb molta força, és perfecte per a fer la nostra tradicional paradeta per a fer-nos el cafenet i gaudir de la tarta seca de poma de M. José.

Després d’una bona estona gaudint del moment és hora de baixar.


Ens desvíem cap a l’esquerra evitant aquesta part de baixada el GR 7.

Trobem una altra cascada més petita però igual de fantàstica

Seguim baixant cap a la font de la figuera on tornarem a caminar per la mateixa ruta que ens ha portat a la cascada. Ja sols ens queda tornar al poble i finalitzar la ruta d’avui.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *