Pilons d’Espadilla i Torre-xiva

Pilons d’Espadilla i Torre-xiva

Ruta: Pilons d’Espadilla i Torre-xiva 

Distància: 11,5 km

Desnivell: 460 m

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici de la ruta el fem des del carrer Ejido de la població de Toga. Caminem cap al carrer del cementiri i abans d’arribar ens desvíem per una sendera ben senyalitzada.

La ruta d’avui es troba molt ben definida i senyalitzada. Anem pujant pel SL-CV 70 i arriba un moment que ens trobem a les voreres del barranc del Pairo.

Barranc del Pairo

Seguim pujant fins a trobar-nos al començament del barranc, lloc a on trobem les paletes identificatives indicant-nos el piló d’Espadilla (667m).

Piló d’Espadilla

En aquest moment, agafem el GR 333. A pocs metres trobem el de Torre-xiva (654m), lloc a on farem el nostre cafenet i gaudirem de les vistes i del pastís de M. José.

Cafenet i pastís al piló de Torre-xiva

Seguim pel GR 333 i baixem pel corral de Peras per a arribar a la pista de Torre-xiva. Per la pista caminarem cap a la font de Pere, trobem unes paletes que ens indiquen on es troba. 

Vistes baixant pel corral de Peras

La font no té molta aigua i no està molt ben senyalitzada. 

Pastís de xocolata

Seguim baixant fins a arribar a Torre-xiva. Només travessar el riu Millars es troben el rentador públic i un antic molí.

Envoltem el poble per la ronda Millars, carrer Clochas cap a l’ajuntament i travessem la CV 20 seguint pel GR 333 en direcció a Toga.

Antic molí

Pugem per la partida de Tejeria fins a arribar a una pista de terra. Girem a la nostra dreta i seguim per la pista seguint les marques del GR 333.

Saltem pel riu Millars

Arribem a un punt on fem de baixar per a dirigir-nos cap a Toga travessant la CV 20 pel barranc de la Solana i saltar com podem per damunt del riu Millars. Ja sols ens queda arribar a Toga i al final de la ruta d’avui. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *