Figueroles (PRCV 341)

Figueroles (PRCV 341)

Ruta: Figueroles (PRCV341)

Distància: 9 km

Desnivell:
 345 m

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici de la ruta el fem des del carrer Verge del Carme de Figueroles. En tot moment seguim les marques del PRCV 341.
A l’altura del barranc Fondo arribem a una bifurcació on girem a l’esquerra. Per aquest camí asfaltat ens portarà a la font on trobarem unes paletes del PRCV 341 que ens indicaran per on hem de travessar el barranc Fondo.
Roca Nàram
Caminar amb la prominent roca Nàram de referència i els terrenys amb oliveres és fa molt agradable.
Caminem per pista passant de llarg la partida de la Barceloneta fins a arribar al barranc de la Volatera on ens trobarem la font restaurada del Barceló.
Continuem fins al final del camí on pugarem per una sendera  al costat de la Roca Nàram.
Vistes des de damunt de la Roca, amb el Penyagolosa al fons

Pugem fins a arribar prop del Bassot del Compte d’Aranda, ruta que vam fer des de les Useres fins a Penya Rotja.
En aquest moment baixem buscant un lloc per a gaudir de les vistes i del nostre cafenet amb les saboroses minicorones d’Àngel de M. José. Després de gaudir de la nostra tradicional paradeta continuem baixant sempre seguint les marques del PRCV 341.

Microcorones d’Àngel

Arribem a la pista a l’altura de la partida de la Solana, travessem el barranc de la Volatera i només al final del pinar Burgà al camí de la Canyada Reial girem a l’esquerra per a anar al poblat íber del Castellar.

Restes del corral al Castellar
Pugem envoltant la muntanya del Castellar i trobem els primers restes del poblat, corrals del Compte d’Aranda i continuem per la sendera del PRCV la cova del Castellar. Baixem la muntanya i ja sols ens falta arribar a Figueroles i acabar la ruta d’avui.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *