El Tormo – Mola de Cirat

El Tormo – Mola de Cirat

Ruta: El Tormo – Mola de Cirat

Distància: 10’5 km

Desnivell: 410 m

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici de la ruta el fem només entrar al poble de «El Tormo» a l’avinguda príncep d’Espanya. A pocs metres es troba a la nostra esquerra una pista formigonada que l’agafem i després una altra a la dreta.

Travessem el barranc del Catino i cap al final del camí trobem una sendereta que va entre bancals avisant-nos del perill de les abelles. Arribem al camí on es trobem unes paletes de SL indicant-nos cap a la mola.
Vistes des de la mola

Pujarem per la sendera fins a arribar al camí reial d’Aragó, camí per on pujarem i baixarem a la mola de Cirat.
Pel camí reial, on trobem un antic forn de calç, hem d’anar amb compte a la nostra esquerra de la senyalització cap a la mola.
Al fons el Penyagolosa vist des de la mola

Una vegada agafada la sendera pujem gràcies a les senyalitzacions de la SL (molt important també tindre el track). Les vistes des de la mola de Cirat són espectaculars, lloc ideal per a gaudir del saborós brownie amb gerds de M. José i el nostre tradicional cafenet.

Després d’una bona estona gaudint del moment tornem a baixar per on hem pujat cap al camí reial d’Aragó.

Brownie cheesecake amb gerds

Primer caminem pel camí i després a l’arribar a una intersecció de camins agafem el camí de les marques del PRCV. Seguim baixant seguint les marques del PRCV al costat del barranc de «los Pijadores».

En la baixada, ens trobem massos molt ben situats

La baixada és molt agradable per la sendera. Passem de llarg varios massos abandonats fins a arribar a una pista de terra que acabarà en la caseta de «Pairón».

Vista cap al Castell de El Tormo des del mirador «Ociño» 

Una vegada arribem a la caseta ens dirigim cap al poble i abans de finalitzar la ruta anem al mirador «Ociño» i al castell medieval del Tormo.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *