La Serra de la Basa

La Serra de la Basa

Ruta: La Serra de la Basa

Distància: 11 km

Desnivell:
 270 m

Participants: José Ramon, Salva i Jesús.

El punt d’inici de la ruta el fem des de la bifurcació del camí de la serra i el de «La Domeña» que es troba en direcció a l’Alcora des de Ribesalbes. 
El començament de la ruta es recomanable tindre el track a mà perquè hi ha parts dels camins que es troben amagats per la vegetació.
Explotació minera Spanish Mining Sindicate
 
Caminem en direcció cap a la partida del Romeral per a arribar al Mas de Sant Gils i agafar el camí del mateix nom. Pel camí arribem a l’explotació minera de Sanchils. La societat «Spanish Mining Sindicate«, la qual, obtenia combustible per mig de la piròlisi de les lutites laminades bituminoses. Més informació: Spanish Railway.
Vistes cap al pantà

Continuem pel camí fins a arribar a una bifurcació on girarem la nostra esquerra en direcció a les serretes.
Anem pujant i a mesura que pugem tenim unes mágnifiques vistes cap a Araia i cap al pantà de Ribesalbes.
Penya Saganta i el Turió

Arribem a la canyada reial de Castelló on ens portarà al cim de la Serreta.El cresteig es formidable per la sendera com per les vistes.
 
Continuem per la canyada cap al camí de la serra passant de llarg el corral de Costella i el de les Beates. A pocs metres trobem una sombra per a fer-nos el nostre tradicional cafenet i gaudir de la tarta pasiega de pinya que ens ha fet M.José.
Tarta pasiega de pinya
 
Seguim pel camí de la serra fins a una bifurcació amb paletes identificatives on nosaltres agafarem la pista cap a la Domenya. De la Domenya agafarem el camí d’Araia fins a terminar la ruta d’avui.
 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *