Montmajor

Montmajor

Ruta: Montmajor

Duració:
 4,5 hores

Distància: 5,5 km

Desnivell:
 200 m

Participants: José Ramón, Salva i Jesús.

El punt d’inici el fem des del santuari de la Cova Santa d’Altura. Caminem al costat de la CV 254 i de seguida trobem unes paletes del GR 10 que ens indiquen cap a on anar.
Via Crucis

La pujada la fem pel via crucis on trobem moltes representacions de pedra. Una vegada passem de llarg el via crucis arribem a una bifurcació on hi ha paletes del GR 10.

Cim del Caballó
Vèrtex geodèsic Montmajor

Nosaltres girem a la dreta pel camí de la font de la Noguera envoltant el Montmajor.

Seguim les marques del GR 10 i arribem al barranc de la font de la noguera.

Tarta de poma Dorothea

Ens desvíem cap al cim del Caballó per a albirar les vistes i tornem a la senda. 

Una vegada arribem a la senda, camp a través i com a guía la caseta del forestal pujem pel terreny més accesible cap al Monmajor.

Arribem al Montmajor, punt més alt de la Serra Calderona (1016m) on gaudirem de la tarta de poma Dorothea de M. José, del nostre cafenet i de les vistes.

Després d’una bona estona gaudint del café de la ruta 150, baixem per la part més directa cap a la bifurcació on hem girat pel GR 10 cap al camí de la font de la Noguera.Fent un «vuit» caminem per la part del GR 10 en direcció al Santuari. Una vegada arribem abans d’anar-nos visitem la fantàstica cova Santa.

Cova Santa

Per últim i de forma independent a la ruta d’avui però per trobar-nos prop del lloc visitem un meravellós paratge situat a la «Rambla seca o de Uñoz».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *