Pelejaneta – Tossal del Molló

Pelejaneta – Tossal del Molló

Ruta: Pelejaneta – Tossal del Molló

Distància: 9 km

Desnivell: 240 m

Participants: José Ramón, Salva i Jesús.

 
El punt d’inici el fem a la Pelejaneta.  On deixem el cotxe hi ha un panell informatiu indicant la ruta dels aljubs. Nosaltres farem una part d’aquesta ruta i la de les muntanyes de Valld’alba.
Només començar la ruta ens trobem el primer aljub, el del pas.
Continuem la ruta dels aljubs fins a arribar a l’aljub del barranc del Minyo.
Aljub del barranc del Minyo

Retornem per a deixar la ruta dels aljubs agafant el camí de pujada cap al tossal del Molló i cap al mas d’Adelantao. A mesura que pugem gaudim de les vistes de la vall i del Penyagolosa.

Al fons el Penyagolosa

Arribem al mas d’Adelantao, ens endintrem per a anar a l’ermita del mas i continuem pujant passant per diferents massos (de la Bassa, del Bruceral, de Segarra i de Perito).
Pugem fins a arribar a la casa de Carme la de Perito on agafarem el pas reial (ruta de les muntanyes de Vall d’Alba) que transcorreix al damunt del cresteig de la serra d’En Galceràn.

Vistes cap a la vall des del Tossal del Molló

Arribem al tossal del Molló o mirador de la vall.  És hora de fer la baixada pel pas reial i arribem a un lloc ideal per a fer-nos el cafenet i gaudir de nou del Lemon Bar de M. José.

Continuem baixant pel pas reial, travessem la carretera CV 15 seguint la ruta de les muntanyes de Vall d’Alba i la deixem al mas de Cotna dirigint-nos cap a la Pelejana i agafant la ruta dels aljubs.

Vistes baixant pel pas reial

Travessem la carretera CV 162 i de seguida arribem a l’aljub del Govern.

Aljub del Govern

Seguim endavant fins a la Pelejana i pel camí de l’Hostalàs arribem a la Pelejaneta. A l’altura de l’ermita passem pel mig de la Pelejaneta i ja sols ens queda acabar la ruta d’avui.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *