Montegordo

Montegordo

Ruta: Montegordo 

Distància: 7,5 km

Desnivell:
 370 m

Participants:  Juanan, José Ramón, Salva i Jesús.

 
 
El punt d’inici el fem al pou de les piques, al km 3,5 de la carretera CV 130. Caminem per la carretera d’Albocàsser a Catí i abans de travesser el riu de Sant Miquel ens desviem per un camí que ix a la nostra dreta.
Seguim endavant fins a trobar-nos un molló que ens indica la senda que hem d’agafar. Mentre pugem ens trobem formacions rocoses com el bec del corb:
Seguim pujant fins a arribar al vèrtex geodèsic Montegordo.
A mesura que pugem les vistes són fantàstiques.
Abans d’arribar ens trobem una trinxera republicana.
Trinxera al Montegordo
Arribem al vèrtex i punt més alt de la ruta.  Les vistes són fantàstiques cap al litoral castellonenc, les illes columbretes, tossal d’Orenga, l’Espanaguera, el Penyagolosa…
 
Dalt busquem el lloc ideal per a gaudir de les vistes, del nostre cafenet i del pastís genovés amb crema d’ametlla de M. José.
 
 
Després d’una bona estona albirant les vistes i saborejant el moment contínuem la ruta.
Pastís genovés de crema d’ametlla

La baixada és molt complicada amb molta dificultat tècnica. Es recomana tindre el track a mà, anar guiant-se amb els mollons i pels llocs més segurs.

Baixem per la pedrera fins a arribar a una pista que ens portarà a la carretera CV 130.
Montegordo des de la carretera CV 130 

Caminem per la carretera i per a evitar-la continuar per la mateixa fins al final ens desvíem per una pista que ix a la dreta en un camp d’ametllers.

Després agafarem una altra cap a un pinar que ens deixarà en una altre camp d’ametllers i aquest per una antiga sendera no molt definida.

Tornarem a un altre camp d’ametllers i agafarem una antiga pista que ens portarà de nou a la carretera CV 130. Ja sols ens queda acabar la ruta d’avui.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *