Golosilla

Golosilla

Ruta: Golosilla 

Distància: 13,7 km

Desnivell:
 730 m

Participants:  José Ramón, Salva i Jesús.

Nota important: recomanem no fer el descens d’aquest track des del Mas de Montudillo fins a Bibioj. El fem guiant-nos pel barranc i antigues marques de PR. És molt fàcil tindre una caiguda o fer-se una lesió.

El punt d’inici el fem des del Mas de Borràs. El començament el fem agafant una sendera molt ben definida amb molta inclinació. 

Mas de Borràs

Anirem pujant fins a arribar al camí de Rebollo on l’agafarem. Continuem pujant pel camí del Rebollo que finalitza en una sendera que també es troba molt ben definida.

Vistes des del massís

Seguirem les marques del PR 79 fins a arribar a un moment on trobem una bifurcació de sendes on escullirem la menys definida.

Aquesta senda que transcorreix pel massís del Penyagolosa encara és fàcil de seguir.  Les vistes des del massís són fantàstiques.

Seguim per la senda seguint unes antigues marques de PR que ens faciliten per on anar. Arribem a un punt on ens hem de desviar cap al Golosilla, en aquest moment és molt recomanable seguir el track si volem arribar.

Pujant cap al Golosilla, al fons el Penyagolosa

A poc a poc anem pujant dirigint-nos a l’única bretxa del massís que ens deixarà pujar al Golosilla. Hi ha d’anar amb molt de compte amb les pedres soltes. La pujada per la bretxa no és massa dificultosa. La bretxa finalitaza a coll on nosaltres ens desvíarem cap a l’esquerra buscant la part més alta.

Aquesta part és molt agradable, la pujada és suau i ens meravellen les vistes com la del Penyagolosa. Arribem a la part més alta del Golosilla i sols ens queda més que gaudir del lloc.

Penyagolosa des de Golosilla

També són impactants les vistes cap a la mar on tenim sort i hem pogut albirar perfectament les illes Columbretes i gràcies al vent ens ha deixat poder veure el relleu de Mallorca.

Busquem el lloc ideal per a gaudir del nostre cafenet i pastís de poma de M. José. Després d’una estona gaudint del nostre tradicional moment seguim endavant.

Anar al receptari de M. José

Tornem cap a la bretxa i tornem a fer tot el recorregut de pujada cap al Golosilla però amb la dificultat de la baixada. A l’arribar a l’antiga senda continuem per on l’havíem deixada.

Pujem cap als peus de la Moleta de la Clotxa i a l’arribar al final del Montoncillo o Montudillo continuarem per una sendera fent zig-zags que transcorreix per la paret del Montoncillo o Montudillo.

Vistes des de la Bretxa

Aquesta sendera és molt agradable baixar pel paratge. Anem baixant sense massa dificultat cap al Mas del Montoncillo o Montudillo seguint les marques del PR.

Vistes des del Montoncillo

Arribem al mas sense massa dificultats. A partir d’aquest moment no recomanem continuar la nostra ruta, la senda es perd i hem d’anar baixant per on podem. La primera part la fem amb la dificultat de la pinassa fins a arribar al barranc Magre.

Bibioj

Caminem una estona pel barranc buscant les alternatives fins a tornar de nou a la senda amb les antigues marques del PR. La senda ens portarà a l’antic poble de Bibioj.

Travessem el poble i arribem al camí de Bibioj just on es trobava l’antiga escola del poble. Seguim pel camí de Bibioj fins a arribar al camí del Mas de Borràs on l’agafarem. 

Ens trobem uns restes de poblat íber al costat esquerre del camí de Borràs. És molt fàcil passar-se perquè no hi ha cap panell informatiu. Ja sols ens queda terminar la ruta d’avui.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *