Higueras – Alt d’Elvira

Higueras – Alt d’Elvira

Ruta: Higueras – Alt d’Elvira

Distància: 11,3 km 

Desnivell: 360 m

Participants:  Jovi, Juanan i Jesús.

 
 
 
El punt d’inici el fem des de la població d’Higueras. Caminem en direcció al molí d’Aguanaz i una vegada arribem visitem el pont del molí.
Pont del molí d’Aguanaz

Tornem de nou a la sendera i travessem el barranc del Picaio per a fer una pujada amb molta inclinació. Anem pujant fins a arribar a una pista.

Una vegada arribem a la pista continuem per l’esquerra fins a trobar-nos amb una altra sendera a la nostra dreta que ens portarà a l’alt de la creu.
Vistes cap a l’alt de la creu

Tornem a desviar-nos camp a través per a pujar a l’alt i tornem a la sendera. Les vistes, a mesura que pugem són cada vegada més fantàstiques.

Arribem al camí de Montán quasi a l’altura del pou del Mas i no el deixem fins a dirigir-nos cap a l’alt d’Elvira. Trobem el molló que ens indica per on pujar a l’alt d’Elvira i deixem el camí de Montán.
Vèrtex geodèsic Elvira 

Arribem dalt, les vistes són espectaculars. Podem albirar perfectament la Calderona, l’Espadà, Penyagolosa, el mediterrani, etc.

Com no teniem la banderola hem hagut d’improvisar i ficar la samarreta de banderola

Decidim fer el nostre cafenet amb les millors vistes però en aquesta ocasió ens ha faltat el pastís de M. José.

Com es nota la diferència d’aquest pastís comprat als que ens fa M.José

Una vegada gaudim del moment continuem per la mateixa sendera que ens ha portat a l’alt i travessem el camí de Montán agafant una sendera amb una forta pendent que ens portarà primer al coll de la Zarza i després caminarem per la lloma de la cérvola.

Vistes cap al Penyagolosa des de la lloma

Arribem a la part més alta, al Pinastre Alt i continuem fins al corral de Veralante.

Pinastre alt

Seguim per la sendera fins a arribar a una pista i que aquesta passarem pel corral del Pas i seguint endavant fins acabar la ruta d’avui en Higueras.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *