Puntals de la serra del Toro

Puntals de la serra del Toro

Ruta: Puntals de la serra del Toro

Distància: 10,3 km 

Desnivell: 200 m

Participants:  Salva i Jesús.

 
 
 
El punt d’inici el fem des del camí d’Andilla només passar de llarg el corral de Manyez a pocs quilómetres de l’antiga base militar de la Salada.
 
Avui farem tres puntals: el de Maganya, Peirò i l’Agrillar; són els més alts de l’Alt del Palància i que superen els 1600 m d’altura.

Agafem el camí de la Nava Seca i a l’altura del corral de Valero comencem a pujar cap al primer puntal, el de l’Agrillar.

A partir d’aquest moment i fins a l’últim puntal ho fem camp a través, ara bé, es pot fer sense cap problema. Arribem al primer puntal, el de l’Agrillar.

Baixem cap al barranc que té el mateix nom i només travessar-lo tornem a pujar camp a través entre pinades i sense problemes cap al següent puntal, el de Peiró o de las Palomas.

Una vegada estem dalt és hora de fer el nostre tradicional cafenet i avuí tenim la sort de gaudir de la torta de nous de M. José.

Després d’una bona estona gaudint del moment i de les fantàstiques vistes que ens deixa la serra del Toro tornem a baixar camp a través buscant el corral de Barajas evitant el barranc de Sidra.

Una vegada arribem al corral tornem a pujar, en aquesta ocasió la pujada es fa més dura. Arribem al punt més alt de la ruta d’avui, el de Maganya.

A l’igual que amb la resta de puntals trobem restes de trinxeres de la guerra civil.  Baixem cap al coll de la Nava de Azor buscant el camí reial d’Aragó.

Coll de la Nava de Azor

Una vegada ens trobem en la bifurcació amb el camí de la Nava Seca l’agafem en direcció al corral de Valero i continuar fins a acabar la ruta d’avui.

Torta de nous

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *