Volta per Castellnovo

Volta per Castellnovo

Ruta: Volta per Castellnovo

Distància: 11,6 km 

Desnivell: 200 m

Participants:  Salva i Jesús.

El punt d’inici el fem des de la població de Castellnovo i caminem en direcció cap al camí d’Aragó. Aquest camí ens portarà al pont de l’Orin del riu Chico.

Retornem de nou pel mateix camí d’Aragó i quan arribarem a una bifurcació ix una sendera a la nostra esquerra que l’agafarem. Pujarem fins a arribar a la torre de Malpaso.
Pla del riu Palànica. A la dreta el Castell de l’Estrella 

La panoràmica des de la torre cap al castell de l’Estrella (Sogorb) i del pla del riu Pal’ancia és fantàstica. Seguim endavant per la senda que transcorreix per la partida de la Malara i a l’arribar a los montes azules trobarem una pista de terra que ens portarà a l’alt de la Torreta.

Vistes cap a Castellnovo mentre caminem cap a l’alt de la Torreta 

A l’alt de la Torreta trobem el lloc perfecte per a gaudir de les vistes i del nostre cafenet, avuí tenim la sort d’acompanyar-los amb els pastelets de xocolata i café que ens ha preparat M. José.

Deprés d’una bona estona gaudint del moment i de la panoràmica des de l’alt tornem cap a la pista que ens ha portat i aquesta ens deixarà al camí Alt de Huerpita.

Pastissets de xocolata i café

Aquest no el deixarem fins que es termina en una sendera que pujarà al muntanya de Sant Roc on està el vèrtex geodèsic i l’ermita catòlica del S.XV de Sant Cristòfol.

Seguim endavant pel camí de l’ermita i tornem a gaudir molt de les fantàstiques panoràmiques.

De seguida arribarem a la següent ermita católica, la de Sant Antoni de Pàdua, datada al s.XVII. Una altra vegada les vistes des del mirador d’aquesta ermita és espectacular.

Baixem cap al poble i a l’arribar el travessarem passant per l’esglèsia dels Sants Reis construïda entre el S.XVII i XVIII i per a arribar al Castell de Beatriz de Borgia.
Castell de Castellnovo

El Castell de Castellnovo, que es troba a la lloma de Sant Sant Cristòfol, s’atribueix als romans encara que van ser els musulmans els que li van donar forma a les fortificacions islàmiques.  

Després de donar la volta al castell, tornem cap a l’inici per a finalitzar la ruta d’avui.
 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *