La carrasca de Culla

La carrasca de Culla

Ruta: La carrasca de Culla

Distància: 12,1 km 

Desnivell: 230 m

Participants:  Salva i Jesús.

 
El punt d’inici el fem des de la bàscula municipal de Torre d’en Besora. Caminem per una pista formigonada cap al barranc del bonyigó.
Abans d’arribar a la carretera CV 165 ens desvíem cap al barranc i el travessem. Seguim pel mateix camí fins a trobar-nos el primer molí de farina al riu del Molinell o dels Estrets, el molí de Teressa.
Molí de Teressa

Seguim endavant i a l’altura del barranc de l’Aigüeta pugem per una sendera per a agafar una pista de terra al pla d’en Ros. La mateixa pista ens portarà al següent molí, el Molinell.

Aquest molí conserva molt bé el mecanisme hidràulics del molins fariners.
Mecanisme hidràulic del molí fariner El Molinell

Continuem caminant per la pista i ens portarà als següents molins, el de Tòfol, el de Toni o de l’Ordre i el del Més Alt. Deixarem el riu pel barranc del Bovalar pujant cap al Molinell i al final d’El Molinell agafarem una pista asfaltada que ens portarà a la carretera CV 163.

A la carretera ens desviarem per a veure la carrasca de Culla.
 
Aquest serà el lloc on gaudirem del nostre cafenet i del pastís núvol farcit de crema que ens ha fet M. José.

Després de guadir del nostre moment tornem cap a l’assagador de la mola i ens desvíem cap al mas de les Ombries de la Torre.

Pastís núvol farcit de crema

Seguim per la pista i al depòrit d’aigua del mas de Mesquita deixem la pista i agafem una sendera. La sendera encara es troba definida però es nota que si no es manté desapareixerà per l’argilaga.

Aquesta sendera ens portarà al mas del Barranquet i del Tossalet, i acabarà al barranc de les Saloquies on agafarem de nou una altra pista.
Barranc de les Saloquies

Continuant per aquesta pista de terra ens portarà fins al final de la ruta d’avui.

 
 
 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *