Naixement del riu Llucena

Naixement del riu Llucena

Ruta: Naixement del riu Llucena

Distància: 14 km 

Desnivell: 270 m

Participants:  Festi, Héctor, Salva i Jesús.

El punt d’inici al mas de Llorenç pel camí de la Pedrera. Camínem pel camí fins a trobar una senda a la nostra esquerra marcada amb senyals.

Anem pujant per aquesta sendera que al principi fins a la font Podrida es troba molt ben definida però després de la font només a l’arribar al barranc del Bosquet es farà molt més complicat per les argilagues que arriben a tapar la senda.
Lloma la Talaia
Les vistes cap al riu Llucena i cap a la lloma Talaia pujant cap a la font Podrida són fantàstiques. Arribem a la font que són dos pouets de pedra i continuem travessant el barranc del Bosquet.
Vistes cap a Llucena des de l’esplanada

 

Encara que aquesta part de la ruta es complica per la vegetació que arriba a tapar la sendera les vistes i el paratge fa que siga molt agradable anar per l’antiga sendera.

Coca de creïlla

Pastís d’ametlla i melmelada

Arribem a la part més alta on es troba una esplanada amb unes fantàstiques vistes cap a Llucena.

Serà el lloc ideal, just enfront de les Cingles del Sillaret, per a gaudir del nostre cafenet, del licor de taronja, la mistela i dels saborosíssims pastissos que ens han fet tant M. José i com Festi.

Després de gaudir del moment continuem per la mateixa senda que ens portarà a la Corralissa i al Mas de la Fos.

 

Una vegada arribem al mas baixarem per una pista formigonada fins al riu. Caminarem fins a les fonts, lloc on es troba el naixement del riu Llucena passant abans per la cova de les Anguiles i la roca de les Estaques.

La Corralissa

 

Seguim endavant cap al pla de les Saleres i seguim per la pista fins a arribar a unes paletes que ens indiquen cap al Molí el Ros. Baixem cap a Molí dirigint-nos cap al riu i per una senderola arribem al toll del Salt.

El toll és fabulós.

Tornem cap al molí i per una pista formigonada pujarem cap al final de la ruta d’avui.

Naixement del riu Llucena

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *