El Quartico

El Quartico

Ruta: El Quartico

Distància: 14,7 km 

Desnivell: 250 m

Participants:  Salva i Jesús.

El punt d’inici el fem des de l’hotel Natalmar al km 1007 de la carretera N 340 al camí la Ratlla. Travessem la carretera i després passem per baix de l’autopista A7.

Només passem de llarg l’autopista ens desvíem per la pista de l’esquerra per l’assagador de Don Carlos. Una vegada arribem al barranc del Toll de la Barrota girem per la pista de l’esquerra.
Vistes des de la sendera que escurça la pujada

 

Anirem per la mateixa pista fins a arribar a un punt on trobem una sendera que escurçarà la pujada. Arribem al camí de la Bassa del Quartico. De seguida ens trobem el Mas del Sec i de la Costa.

Vistes des de la bassa del Quartico

 

Caminem per la pista dirigint-nos cap a la bassa del Quartico. Arribem a la bassa i busquem el lloc ideal per a fer-nos el nostre cafenet.

Gaudim del café, del licor de figa i de les dones de maduixa que ens ha fet M. José.

Dones de Maduixa

 

Retornem per la pista que ens ha portat a la bassa i només ens trobem al camí continuem per l’esquerra cap a El Quartico. Primer visitem l’ermita de Sant Antoni i després l’antiga Escola.

El Quartico

 

Seguim endavant per la pista fins a arribar al camí vell de Torreblanca on girarem a la dreta.

De seguida ens trobem el mas de Miquel, seguim endavant i ens desvíem pel camí del Mas de Tena per a anar al mas del Capellà i tornem al camí vell de Torreblanca passant pel mas d’Antoni Petit. Encara ens trobarem un parell de massos, el d’Espartero i el del Cullerà que encara manté una antiga sènia.
Baixarem pel camí vell de Torreblanca fins a arribar de nou a l’Assagador de Don Carlos. Ja sols ens queda acabar la ruta d’avui.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *