Ruta de l’aigua de Vilanova d’Alcolea

Ruta de l’aigua de Vilanova d’Alcolea

Ruta: Ruta de l’aigua de Vilanova d’Alcolea

Distància: 8,9 km

Desnivell: 110 m

Participants:  Salva i Jesús.

Epunt d’inici el fem a l’entrada de la població de Vilanova d’Alcolea. Deixem el poble pel camí de la font i abans d’arribar al barranc de les Passeres ens trobem la font de la vila.

Paratge de la Font de la vila

Una vegada arribem a la font deixem el camí i agafem un altre que ens portarà a la Via Augusta. Una vegada arribem a la Via comencem la ruta de l’aigua de Vilanova d’Alcolea. 

La primera sènia que anem és la dels Polos i tornem per la mateixa Via Augusta en direcció a Torre d’en Domenèc. Caminar junt al barranc de les Passeres és fantàstic. 
Sènia dels Xaparros

Per ordre passem pel pou ample i les sénies dels Xaparros, de Bandola i de Peris abans d’arribar al bosc de Ribera. Deixem la Via Augusta i ens endintrem al bosc per una sendera que transcorreix pel barranc.

Passegem per dins del bosc de Ribera on trobem magnífics exemplars de xops, lledoners i salzes entre altres.
Senda del bosc de Ribera 

Continuem per la ruta de l’aigua i seguim meravellant-nos de les següents sènies: la de Navarro, la de Casanova, la d’Agustinet i la de Sessón i també el pou d’Isabel.

Deixem el barranc de les Passeres dirigint-nos de nou a la Via Augusta que ens portarà al jaciment arqueològic de l’Hostalot-Ildum construït al s. XVI. Informació: paleta informativa
L’Hostalot Ildum

Deixem la Via Augusta pel barranc del Bujorro i de seguida arribem al paratge de l’Assut, lloc on farem la nostra tradicional paradeta per a fer-nos el nostre cafenet i el pastís de M. José juntament a l’arbre monumental, el Xop de l’Assut. Informació: Ajuntament de Vilanova d’Alcolea.

Després d’una estona gaudint del moment continuem travessant el barranc de Traver pujarem cap a Vilanova per una pista de terra amb senyals de ruta eqüestre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *