Vilafranca del Cid – El Picaio

Vilafranca del Cid – El Picaio

Ruta: Vilafranca del Cid – El Picaio

Distància: 14,7 km

Desnivell: 400 m

Participants:  Juanjo, David, Alfons, Juanan, Salva i Jesús.

Epunt d’inici el fem des de l’ermita de Sant Roc de la població de Vilafranca del Cid. Ixim del pobla pel carrer de les Eres de Sant Roc i al final del carrer trobarem una sendera que baixarà cap a la depuradora.

La baixada cap a la depuradora és molt agadable gràcies a les fantàstiques vistes dels barrancs de les coves del Forcall i el de la Fos.
Barrancs de la Fos i de les Coves del Forcall

 

Una vegada arribem a la depuradora agafarem una pista que transcorreix pel barranc de les coves del Forcall. Aquesta pista ens portarà a l’àrea recreativa dels Prats on trobarem unes paletes identivicatives, agafem el SLCV 18.4 en direcció a les coves del Forcall.

El campanar i coves del Forcall

Les coves del Forcall són un conjunt de 16 cavitats formades de pedra calcària estratificada on també trobem un pont de roca anomenat «El Campanar». Ens endinsem al paratge i just davant de les coves es troba la casa de Javier Deusdad (Peroto) feta de pedra i treballada a mà.

Tenim la gran sort de poder entrar i gaudir d’aquesta magnífica obra.
Entrada a la casa de Javier Deusdad

 

Després de gaudir la casa ixim a recòrrer les coves i seguir la ruta retornant per on hem vingut i dirigir-nos cap a la font de la canaleta.

La pujada cap al Picaio és suau i és molt plaent, ens trobem una cabreta prop del mas del cerro, les construccions de pedra seca als Rasos, les vistes cap al poble de Vilafranca i de les muntanyes de la Moleta del Tossal i del Tamborero, etc.
Pugem cap al Picaio entre murs de pedra

 

Ens desvíem de la sendera i caminem camp a través fins arribar a un camí on ens desviarem a la dreta per a agafar una sendera que transcorre entre murs de pedra.

Seguirem per la sendera fins a arribar al cim del Picaio (1304m). Una vegada arribem dalt és hora de gaudir del nostre tradicional cafenet i de la coca d’albercoc de M. José.

Després d’una bona estona gaudint del moment, és hora de baixar. Ho fem per on hem pujat fins a trobar-nos de nou amb el camí que ens portava a la sendera que caminavem entre els murs de pedra seca. 

Coca d’albercoc

 

Aquest camí es farà en sendera que arriba al camí de Vilafranca i de Benassal, nosaltres no l’afagarem i seguirem endavant per a anar al Mas dels Cingles.

Mas dels Cingles

 

Una vegada hem vist el mas tornem enrere i baixem un poc camp a través cap a una sendera que ens deixarà de nou als Prats. Seguirem rectes per la sendera que va al costat del barranc de la Teuleria cap al poble per la part més antiga per a passar pel portal de Sant Roc, l’hospital de la Caritat, l’antic ajuntament, entre altres.

Ja sols ens queda acabar la ruta d’avui. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *