Embassament de l’Alcora – Tossal dels tigres

Embassament de l’Alcora – Tossal dels tigres

Ruta: Embassament de l’Alcora – Tossal dels tigres

Distància: 9,5 km

Desnivell: 380 m

Participants:  Salva i Jesús.

Epunt d’inici el fem des de l’embassament de l’Alcora. A pocs metres per la carretera del pantà trobem un mollonet a la nostra dreta per a baixar cap al riu pel PRCV 120.

Només travessar el riu arribem al molí del pantà

Travessem el riu i arribem al molí del compte d’Aranda o del pantà, un dels primers molins fariners hidràulics de L’Alcora. Caminem vora un reguera i passem per la fonteta i el molí de Palomet que es troba en ruïnes.

La sendera ens deixarà en una pista que anirà pujant cap a la serra d’Alcora.
Vista cap al Penyagolosa durant la pujada a la serra

A mesura que puguem anem gaudint de les vistes i del caminar per la serra. La senda continuarà amb el camí de Llucena i aquest ens portarà al Tossal dels Tigres.

Pugem camp a través per on podem fins a trobar el lloc amb les millors vistes a l’embassament de L’Alcora i fer la nostra paradeta per a gaudir del cafenet i de la coca malfeta de nous de M. José.

Després de gaudir del moment tornem cap al camí de Llucena baixant camp a través i una vegada arribem al camí tornem per on hem vingut fins a una sendera que continua per les ombries cap a abaix.

La baixada té prou de pendent fins a arribar la pista de la canyada reial, travessem el riu de Llucena i al barranc fondo ens desvíem a la dreta en direcció a l’embassament.

Caminarem al costat de l’embassament gaudint molt de les vistes cap al mateix. Ja sols ens queda arribar a la presa i acabar la ruta d’avui.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *