Volteig al Penyagolosa

Volteig al Penyagolosa

Volteig al Penyagolosa

Distància: 11 km

Desnivell: 480 m 

Participants:  Salva i Jesús.  

El punt d’inici el fem a Sant Joan de Penyagolosa.

Sant Joan de Penyagolosa

Ixim en direcció al Barranc de la Pegunta. Caminar per la Pegunta sempre és un encert.

Arribem a la banyadera i continuem pujant en direcció al Penyagolosa. Avui tenim la sort que només passem de llarg el refugi de la caseta de l’ombria ens trobem un ramat de cabres.

Arribem a unes paletes que ens indiquen per a on anar cap al Portellàs.

Aquesta primera part de la ruta ens acompanyen les cabretes. En algunes ocasions ens desvíem de la ruta per gaudir del ramat.

Arribem al Portellàs, és hora de gaudir del pic.

Pic Penyagolosa

Busquem el lloc ideal per a fer el nostre cafenet, ens trobem segons molts tracks al tossal de Fraga, però al map del cartogràfic el tossal de Fraga es troba molt més allunyat i sols ens indica que ens trobem al Portellàs.

Anar al receptari de M. José

Gaudim molt del nostre moment amb les galetes Philadelphia que ens ha preparat M. José però ens preocupa per on hem d’anar si és molt dificultós.

Després d’una bona estona gaudint del nostre moment tornem cap a l’inici del Portellàs per a agafar una pedrera que ens portarà cap als peus del Penyagolosa.

Baixant per la pedrera veiem el lloc on ens hem fet el cafè

La baixada és prou més cómoda del que ens havíem pensat, hem d’anar amb molt de compte però es pot fer sense problemes.

A partir d’aquest moment és imprescindible portar el track a mà. La sendera es perd i hi ha que anar seguint la ruta per mig dels mollons que anem veient i del track.

Les vistes són més que espectaculars.

Arribem als peus de les canals i seguim endavant, a poc a poc ens trobem com una sendera poc definida però que ens va marcant el camí.

Seguim endavant fins a arribar a la pista de Penyagolosa a Sant Joan i de seguida trobem el mas de la Cambreta on ens desvíem.

Seguim una altra sendera poc definida en direcció als cingles de Marcén. Abans ens trobem unes trinxeres que encara conserven la seva estructura.

Vistes cap al Penyagolosa des de les cingles de Marcén

Reseguim les cingles fins a trobar-nos entre pintades grogues i mollons indicatius per on baixarem. La baixada és prou inclinada per mig d’un tall de focs.

Aquesta baixada ens portarà a una sendera que passe pel barranc obscur i del barranc acabarà en una pista que ens portarà al final de la ruta d’avui.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *