Cova de Bartolo

Cova de Bartolo

Ruta: Cova de Bartolo

Distància: 9,5 km

Desnivell:
 350 m

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici el fem des del centre d’Informació de La Bartola. Pugem en direcció cap al barranc de la Parreta per a agafar la pista del Desert de les Palmes.

Una vegada ens trobem a la pista ja comencem a gaudir de les vistes cap al castell de Montornés i la Porteria Alta.

Porteria Alta, al fons les Agulles de Sta. Àgueda

Passem per la font del coll de la Mola i girem a la dreta pel camí del Mas d’Huguet.

Aquest camí ens deixarà en la pista del Bartolo que l’agafarem i més endavant el deixarem agafant una sendera que ens portarà cap a la cova del frare Bartolo.

Arribem a un punt de la sendera que ens desvíem per una antiga sendera cap a la Roca Corba, lloc on es troba la cova.

Arribem a la cova, lloc ideal per a fer el nostre cafenet i el pastís de clementina de M. José.

Cova del frare Bartolo
Pastís de Clementina

Després d’una bona estona gaudint del moment continuem envoltant la Roca Corba per on podem, entre antigues senderes fins a trobar la sendera que va del Bartolo directe a la font de Sant Josep.

Arribem a la font de Sant Josep, travessem la carretera CV 147 i podem dirigir-nos cap al convent vell del segle XVII om el frare Bartolomé de la santíssima Trinitat amb l’autorització del baró de Benicàssim va fer el convent (Informació: Historia, geografía y estadística de la província de Castellón. B. Mundina), o també podem envoltar-lo per baix anant cap a les fonts del Naixement i de Sant Joan i arribant a la font de Teula continuant amb la ruta.

Café i flan de M. José en l’Ermita de Sant Elies

Envoltem l’antic convent i anem cap al barranc del Desert per una sendera antiga fins a arribar a la PRCV 451 on l’agafarem girant cap a l’esquerra.

Horta de dalt del convent vell

Aquesta sendera ens porta a la font de la Teula i en la mateixa font comença una pista de terra que aplegarà fins al convent nou on tornarem a creuar la carretera CV 147.

Agafem la senda que ens porta cap a la porteria Alta on aquesta senda acabarà a La Bartola, punt final de la ruta d’avui.

Pista del deser
Cova del Frare Bartolo
Font de Sant Josep

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *