Penya Parda

Penya Parda

Ruta: Penya Parda

Distància: 12 km

Desnivell:
 400 m

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici el fem al camí de la serra prop del Club de Campo d’Onda. Pugem pel camí de serra fins a que s’acaba continuant amb una sendera.

Passem per un antic aljub anomenat «El Maset» i més endavant es junta amb la senda dels «Pepes». Seguint per la mateixa senda arribem al camí de la Gerra.

Camí de la Gerra, al fons el Penyagolosa

A mesura que ens endinsem per aquest camí anem tenint unes fantàstiques fotos.

Arribem a una bifurcació on ens desvíem cap a l’esquerra en direcció a la penya Parda. Travessem el barranc de la Gerra i seguim pujant cap a la penya Parda.

Pugem fins a la part més alta del barranc i arribem a la penya. Una vegada ens trobem dalt ixirem de la senda i camp a través anirem al cim de la penya.

Les vistes són espectaculars.

Busquem el lloc ideal per a fer-nos l’últim cafenet del 2021. Aquesta vegada ens acompanya el tronc de Nadal que ens ha preparat M. José.

Després d’una bona estona gaudint del moment, és hora de continuar. Tornem camp a través fins a la sendera que aquesta anirà cap a la primera piràmide.

Una vegada la deixem començarem un fort descens pel PRCV 360 fins als peus de les penyes altes o Aragoneses. La primera part del descens té molta inclinació fins al barranc del carrascal on ja es suavitza.

Una vegada ens trobem baix agafarem el PRCV 161 en direcció a Onda.

Agafem una pista de terra que ja fins al final de la ruta és prou plana.

Caminem pel camí d’Onda a Artana, seguim pel camí del corral de Sales fins a tornar a l’encreuament amb el camí d’Onda a Artana on tornarem a agafar-lo cap a l’esquerra.

Aquest camí passarà pel Club de Campo d’Onda molt a prop on hem deixat el cotxe.

Senda dels Pepes
Penya Parda
Penyes Altes o Aragoneses

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *