Una volta per l’ermita de Sant Cristòfol de Culla

Una volta per l’ermita de Sant Cristòfol de Culla

Ruta: Una volta per l’ermita de Sant Cristòfol de Culla

Distància: 6,7 km

Desnivell: 150 m

Participants: Salva (opció 1), José Ramon (opció 2) i Jesús.

El punt d’inici el fem des del Mas Vell a 2km d’arribar a Culla. Baixem per una pista formigonada cap al barranc de Cullola.

Una vegada travessem el barranc agafem el sender local Mas d’en Domingos – Cullola que de seguida ens portarà al mas de Cullola. Durant tota la ruta les vistes són fantàstiques.

Mas de Cullola

Del mas de Cullola pujarem cap al mas de de l’Agüela Dominga i cap al mas dels Domingos. a l’entrada de la població de Fonts d’Aiòder a la carretera CV 205. A pocs metres ixint del poble trobem una pista que ens porta cap al riu de fonts.

Al mas dels Domingos parem per gaudir de les meravelloses vistes. A partir d’aquest mas comença una pista asfaltada que continuara fins al camí Reial de Benafigos.

Vistes des del mas d’en Domingos

Una vegada ens trobem al camí reial de Benafigos podem triar dos opcions:

Opció 1: anar a l’ermita de Sant Cristòfol.

Passarem de llarg el mas de les Barredes i a pocs metres trobem una sendera a la nostra dreta deixant el sender local per a dirigir-nos directament cap a l’ermita de Sant Cristòfol.

Quan ens trobem a l’altura de la torre de guaita de l’ermita pujarem camp a través directament fins a ella.

Torre de guaita de l’ermita de Sant Cristòfol

Una vegada arribem a la torre, de seguida trobarem la pista que ens porta a l’ermita, lloc ideal per a fer la nostra tradicional paradeta i gaudir de les increïbles vistes.

Les vistes cap al Penyagolosa, el pla de Meanes, Espanaguera, Desert de les Palmes, etc és un lloc privilegiat.

Ermita de Sant Cristòfol de Culla

Envoltem l’ermita i baixem per un altre sender local de Culla, font del Cabrit – Sant Cristòfol. Aquesta sendera ens portarà directament a la font del Cabrit.

Anar al Receptari de M. José

Opció 2: anar a Culla

Seguim endavant pel camí reial fins a Culla, podem visitar-la (forma part dels pobles més bonics d’Espanya) i després baixem cap al barranc de Cullola per la costera fins a la font del Cabrit.

Una vegada arribem a la font girem per la pista cap a la dreta cap al mas de la Lussa i d’aquesta cap al barranc de Cullola.

Tornem a agafar el sender local del començament que ens deixarà al punt on hem baixat del mas Vell. Sols ens queda tornar al mas i acabar la ruta d’avui.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *