Els molins d’Aín

Els molins d’Aín

Ruta: Els molins d’Aín

Distància: 6,4 km

Desnivell: 240 m

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici el fem des de la població d’Aín. Ens dirigim cap al camí de Mosquera per a agafar la ruta de l’aigua.

Caminem vora el barranc del Roig i de seguida arribarem al primer molí hidràulic, el de l’Arquet. Construït al s. XVII es troba molt ben conservat.

Molí de l’Arquet

Seguim endavant fins a arribar a la bifurcació on si continuem rectes anirem cap al castell de Benaló o d’Ahín però si agafem la sendera de l’esquerra ens portarà de nou al camí de Mosquera i aquest al segon molí, el de Guinza o el de Dalt, en funcionament des del s. XVIII.

Caminem cap a la partida La Mesquita on trobem un antic corral i pujant pel camí arribem a una bifurcació de dues pistes, nosaltres ens dirigirem a l’esquerra per la pista del Coll de Barres.

A mesura que pujem les vistes que ens deixa cap al castell són fantàstiques.

Abans d’arribar al depòsit d’aigua trobem el lloc ideal per a fer el nostre cafenet, el pastís flors de pinya amb lemon curd que ens ha fet M. José per a la ocasió i gaudir de les vistes cap al castell de Benalí.

Anar al Receptari de M. José

Després d’una estona gaudint del moment i a pocs metres d’on hem fet el cafenet, trobem un mollonet a la nostra esquerra per on baixarem per mig de la sendera d’en Ferran.

Aquesta sendera ens portarà de nou al camí de Mosquera. Seguim pel camí i abans de travessar el barranc del Roig girem per la pista de la nostra dreta buscant la font d’Ambrosio.

Una vegada arribem, travessem el barranc i arribem al tercer molí, el Molinet, que va ser propietat del Duc de Medinacelli.

Ja sols ens queda terminar la ruta d’avui.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *