Castell i molins d’Artana

Castell i molins d’Artana

Ruta: Castell i molins d’Artana

Distància: 9,3 km

Desnivell: 120 m

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici el fem des de la població d’Artana. Ens dirigim pel camí del Cub cap al primer molí de la ruta, el molí de Baix.

Seguim endavant i només passem per la bassa del Cub arribem al següent molí, el del Cub o d’Enmig. Aquest camí ens deixarà a la carretera CV 223 però de seguida la deixarem agafant el camí que es troba a la nostra dreta, el camí del Mig de l’Horta.

Molí de Dalt

Per a anar al molí de Dalt hem de deixar un moment el camí del Mig de l’Horta agafant una pista que ix a la nostra esquerra. Serà d’anada i tornada perquè hem de continuar pel camí del Mig de l’Horta fins al camí de Redó.

Abans d’arribar al camí de Redó passarem pel pou de Sant de Sant Joan Baptista i per la caseta de regs del Santíssim Crist del Calvari.

Una vegada ens trobem al camí de Redó, travessem la rambla d’Artana i ens desvíem a l’esquerra per a anar a la font de Sant Isidre o Solana pel camí de Solana. Abans d’arribar a la font ens trobem amb la sénia dels Nanos.

Sénia dels Nanos
Font de Sant Isidre

Arribem a la font i tornem pel camí. Mentre caminem pel camí de Solana ens deixaran fer unes fantàstiques fotos a un caragol i a una magnífica sargantana.

Arribem al camí de Redó que ens portarà al seu assagador i aquest ens deixarà al molí de Torres o de Rebost per a agafar el camí de Benícola.

Seguim pel camí de Benícola fins a arribar al barrranc de Castro, allí arribem al molí del pont, de Serreta o de Benícola. Girem a l’esquerra per la CV 223 que ens deixarà a l’últim molí de la ruta d’avui, el de Manyà.

Castell d’Artana

Una vegada el veiem ens desviem i deixem el poble per a pujar a l’alt de la Costera, on es troba el castell d’origen romà d’Artana, lloc ideal per a fer-nos es nostre cafenet i gaudir de les vistes cap al poble i el pastís de poma de M. José.

Anar al Receptari de M. José

Després d’una bona estona gaudint del moment, és hora de baixar per la ermita del Crist del Calvari i visitar el poble fins a arribar al final de la ruta d’avui.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *