Els arbres monumentals de Càlig

Els arbres monumentals de Càlig

Ruta: Els arbres monumentals de Càlig

Distància: 9 km

Desnivell: 80 m

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici el fem des de la població de Càlig. Anem per la vora de la carretera CV 135 fins que trobem un camí a la nostra dreta.

Aquest camí creuarà la carretera i si continuem rectes ens portarà al primer arbre monumental de la ruta, l’olivera mil·lenària de les Solanes.

Olivera les Solanes

Girem cap a la dreta pel camí Fondo o de la Solana i tornem a girar cap a la dreta al següent camí que continuarà fins a l’ermita de la Mare de Déu dels Socorrs travessant el camí de Cervera a Càlig.

Ermita Mare de Déu dels Socors

Arribem a l’ermita que data des del segle XVIII on es troba el segon arbre mounumental de la ruta l’om dels Socors, lloc ideal per a fer la nostra tradicional paradeta per a gaudir del café i del brownie de xocolata blanc i fruits vermells de M. José.

Anar al Receptari de M. José

Després d’una estona gaudint del moment deixem el paratge del ermitori i pugem cap al coll de les Forques per mitjà d’una sendera. Les vistes des del coll cap a Càlig i el litoral castellonenc són fantàstiques.

Vistes pujant al coll de les Forques

Baixem del coll de les Forques i la sendera ens portarà al camí de la Mare de Déu. A pocs metres ens desviarem per la dreta per a anar cap a la garrofera dels Cabanils premiada com la millor garrofera monumental d’Espanya 2021. Un exemplar de més de 1500 anys.

Garrofera Cabanils

Tornem cap al camí de la Mare de Déu que ens portarà a la capelleta de Sant Josep que es troba al camí dels Socorrs. Ja sols ens queda arribar a Càlig pel camí dels Socors i acabar la ruta d’avui.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *