Les sendes d’Artana

Les sendes d’Artana

Ruta: Les sendes d’Artana

Distància: 8,6 km

Desnivell: 360 m

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici només entrar a la població d’Artana ens desvíem cap al Ventorro. Caminem cap al barranc de la Serra per una pista de terra. La ruta es troba ben indicada.

A l’arribar a una bifurcació de pistes nosaltres ens desviarem per l’esquerra. Més endavant trobarem una altra bifurcació on continuarem sempre per l’esquerra.

Arribem a la cova del tronc amb un fantàstic mirador cap al litoral castellonenc.

Vistes des de la cova del tronc

La cova del tronc, anomenada així per l’olivera que té al davant és una de les 78 que es troben al terme d’Artana. Aquesta cova ha tingut molts usos des de que va ser ocupada des dels primers caçadors-recol·lectors de l’edat de pedra fins èpoques més recents.

Cova del tronc

Tornem per le mateixa sendera que ens ha portat a la cova agafant de nou el nostre camí. Seguim endavant i tornarem a desviar-nos per a anar a la caseta de Llom de gat, segons la pàgina d’Artanapèdia és de l’época musulmana.

Caseta Llom de gat

Tornem de nou cap a la sendera que ens hem desviat per a agafar l’assegador de la serra que trans correix al damunt de la partida de Les Sendes.

Ens trobem a la part alta de la ruta d’avui, caminem per l’assegador fins a trobar el lloc ideal per a fer el nostre cafenet amb la coca de cabell d’àngel amb ametlla de M. José.

Anar al Receptari de M. José

Després d’una estona gaudint del nostre tradicional moment, és hora de baixar fins al colladet Roig on girarem cap a la dreta seguint la baixada.

Baixant cap al colladet Roig

Baixem per la senda del Puntal d’Artana passant pel Clotxó de Pau fins a la pista que ens portarà cap al final de la ruta d’avui.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *