Les fonts d’Eslida

Les fonts d’Eslida

Ruta: Les fonts d’Eslida

Distància: 7,3 km

Desnivell: 350 m

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici el fem només ixim d’Eslida a la carretera CV 223 a l’altura del barranc de l’Oret.

Trobem una palete d’informació que ens indica cap a la primera font, la de les Fosques. Continuem per la mateixa pista que és la de Sant Joan a les Fosques.

Pujant per la mateixa pista ens desviarem cap a la següent font, la del Fonillet. També es troba molt ben senyalitzada. La font del fonillet es troba en un entorn molt agradable al mateix barranc de Fonillet, a més, tenim la sort de trobar-nos-la amb molta aigua.

Vistes pujant per la pista de Sant Joan a Fonillet

Aquesta pista la deixarem quan ens trobem amb la pista de la font de les Escaletes que ens portarà a la mateixa font de les Escaletes. En canvi, aquesta font ens la trobem sense aigua.

Continuarem per la mateixa pista i abans d’arribar a la Penya trobem un lloc ideal per a fer el nostre tradicional cafenet amb el pastís de coco amb dolç de llet de M. José.

Anar al Receptari de M. José

Després d’una bona estona gaudint del moment seguim endavant pujant a la Penya per a baixar per una sender amb un pendent pronunciada. Aquesta sendera seria millor pujar-la que baixar-la.

Baixant per la pronunciada sendera gaudim del cresteig i de les vistes. El castell d’Eslida es troba al fons.

Aquesta sendera ens portarà a l’antic molí d’aire construït als segles XVIII i XIX.

Seguim per la mateixa sendera i just abans d’arribar al cementiri ens desviem per la pista cap a l’esquerra agafant el GR 36. Aquest GR que transcorreix pel camí de l’Oret el deixarem només travessar el barranc amb el mateix nom. Girem a l’esquerra agafant la pista del barranc i just abans d’arribar al final de la ruta d’avui passem per la cova d’ametllers.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *