La Giraba

La Giraba

Ruta: La Giraba

Distància: 7,5 km

Desnivell: 100 m

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici el fem des de la font La Rulla a poc més d’un km per la carretera CV 194 des de la població de Ludiente.

Ens dirigim cap al camí del Capucho en direcció cap al riu de Villahermosa. De seguida veiem la Giraba.

Vistes a la Giraba des del camí del Capucho

La Giraba és una pedania del municipi de Ludiente i que consta dos nuclis de població: La Giraba d’Abaix i La Giraba de Dalt.

Arribem al riu, el travessem i continuem per la mateixa pista fins a arribar al camí de Benachera que ens portarà a La Giraba.

Primer arribem a La Giraba de Dalt i seguim fins que ens trobem a la de baix. En aquest moment busquem com podem pujar a la torre de La Giraba. Veiem un pas al final de la pedania i a poc a poc trobem la manera de pujar a la torre.

Torre de La Giraba

Les vistes des de la torre són fantàstiques. Aquesta torre de guaita està datada del s. XIII.

Per a baixar fem el mateix. Ara bé, el caminar per la baixada es prou millor que el de la pujada.

Una vegada ens trobem a La Giraba d’abaix de nou, ens dirigim directes a travessar de nou el riu Villahermosa cap a l’horta de La Rulla.

Aquesta pista acabarà just a la carretera CV 204 a l’altura de l’àrea recreativa La Valentina, lloc on farem el nostre tradicional cafenet amb el fantàstic pa de pessic d’ametlla i cabell d’àngel que ens ha fet M. José.

Anar al Receptari de M. José

Recorrem la part del riu Villahermosa que es troba a l’àrea recreativa de La Valentina. El paratge és fantàstic.

Després d’una estona a La Valentina, tornem a pujar de nou cap a la carretera CV 204 i aquesta ens deixarà a la carretera CV 194, ja sols ens queda terminar la ruta d’avui.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *